Виставка художника Юрія Базавлука “Ще мирна Україна”

17 травня у залі медіаресурсів Публічної бібліотеки імені Лесі Українки відбулося відкриття персональної виставки українського живописця Юрія Базавлука.

Виставку Юрія Базавлука «Ще мирна Україна» урочисто відкрив історик, художник та педагог Анатолій Горовий. Пан Анатолій наголосив на тому, що картини митця, представлені на виставці – це його мрія про мирну Україну, це мрія кожного українця! А для пана Юрія ця виставка ще й символічна, адже він два місяці поспіль перебував на окупованій загарбниками території, у рідному місті Путивлі.

Чудові слова про творчість Юрія Базавлука сказав його близький друг Сергій Комісаров, шеф-редактор Міжнародного інформаційного агентства УКРПРЕС-ІНФО:  «Такою – як на картинах живописця – Україна була ДО цієї кривавої війни. І такою – усі ми щиро віримо у це – вона буде ПІСЛЯ нашої Перемоги над осатанілими орками. Чудові ліричні пейзажі Юрія Базавлука, виконані у його неповторній авторській манері, які оспівують красу і велич мирної, заможної і квітучої України, – це просто диво якесь!»

Директорка бібліотеки Ольга Романюк сказала, що кожен із відвідувачів цього закладу Духовності і Культури отримає справжню насолоду від споглядання картин Юрія Базавлука.

Тож завітайте до бібліотеки, дорогі друзі, аби особисто переконатися, що картини митця і надихають, і заспокоюють одночасно, але нікого не залишають байдужими!

Більш детально про творчість Юрія Базавлука можна дізнатися, подивившись його відео-інтерв’ю, зняте у бібліотеці.