Водойми Києва

Однією з важливих складових міського середовища Києва є водойми:  численні річки, озера,  струмки тощо. Про них написано велику кількість наукових праць і газетних публікацій, але досить багато питань залишається недостатньо вивченими. 

4 серпня  в прямому етері відбулася краєзнавча онлайн – лекція  відомого киянина, доктора географічних наук, професора  Віктора Вишневського «Водойми Києва».

Досвідчений гідролог є  автором понад 280 наукових праць та статей, де  порушується питання збереження водних артерій Києва. Його книги «Водойми Києва» та  «Малі річки Києва» стали в нагоді багатьом науковцям та природоохоронцям.

Лектор познайомив слухачів з ідеєю написання своїх  відомих праць. Зосередив увагу на  найважливіших відомостях про розвиток міста Києва та його вплив на водні об’єкти. У розповіді багато уваги  було приділено історії виникнення озер, ставків, боліт, технічних водойм, струмків та купальнь в столиці. Автором надано цікаві відомості про  рослинний світ цих об’єктів, охарактеризовано екологічний стан кожного з них, порушено питання використання.

Лекція доповнювалася показом численних фото, супутникових знімків, карт.

Слухачів зацікавили змістовні відповіді  В. Вишневського на численні запитання щодо  збереження природних  джерел.

Щиро запрошуємо до перегляду лекції на сторінці бібліотеки у фейсбук. Гарного перегляду!