З українським словом – до перемоги!

Сьогодні наша бібліотека мала нагоду доєднатися до літературного онлайн мосту єднання «З українським словом до перемоги», який організувала Центральна публічна бібліотека Хмельницької громади. Саме цим заходом у книгозбірнях Хмельницька розпочався міський літературний марафон #Щодня_читай_українською, що триватиме з 13 по 24 вересня з нагоди відзначення Дня міста.

Літературний міст єднання «З українським словом до перемоги» пройшов у форматі онлайнової зустрічі з українськими авторами, котрі перебувають наразі не тільки в різних містах нашої держави, а й в інших країнах: Юлія Бережко-Камінська, секретар НСПУ, м. Краків (Польща); Леся Степовичка, членкиня НСПУ з Дніпра, м. Люблін (Польща); Люцина Хворост, членкиня НСПУ з Харкова, м. Варшава (Польща); Наталія Поліщук, членкиня НСПУ з Хмельницького, м. Саламанка (Іспанія); Михайло Цимбалюк, член НСПУ з Хмельницького, у лавах ЗСУ; Ірина Федорчук, директорка Вінницького будинку культури вчителя, м. Вінниця та багато інших.

Почесними гостями заходу у Центральній публічній бібліотеці Хмельницької громади були голова міської організації НСПУ Віталій Міхалевський та заступник голови обласної організації НСПУ Василь Горбатюк.

Заступниця директора бібліотеки Ольга Дудок виступила з привітальним словом та розповіла про акції, заходи та проєкти, які проводить бібліотека, щоб українське слово було доступним не лише в Україні, а й за її межами, де зараз перебувають тисячі українців, які були змушені виїхати через збройну агресію росії. Зараз нашим найбільшим викликом є перемогти ворога. Кожен бореться на своєму фронті. Бібліотека – на інформаційному, адже українське слово у ці непрості часи для нашого народу є насправді могутньою зброєю проти спільного ворога.

О слово! Будь мечем моїм!
Ні, сонцем стань! вгорі спинися,
Осяй мій край і розлетися
Дощами судними над ним.
Олександр Олесь