Зустріч із найвідомішим “довгоносиком” Віктором Андрієнком

У партнерстві з видавництвом «САМІТ–КНИГА» та Центром пробації 5 серпня у відділі мистецтв бібліотеки організовано зустріч клієнтів пробації, а також керівництва, працівників Центру пробації та філії м. Києва та Київської області з народним артистом України, актором театру й кіно, режисером, телеведучим і шоуменом Віктором Андрієнком.

Зустріч залишила незабутні враження у всіх присутніх. Актор яскраво та емоційно розповів про свій творчий шлях, зустрічі та роботу з видатними акторами/режисерами театру й кіно радянського періоду, кумедні випадки з акторського життя та процесу створення кіно й мультфільмів. А також поділився своїм секретом успіху, зауваживши, що позитивні зміни в житті людини розпочинаються з переосмислення та переоцінки власних цінностей, бажань і цілей. Мотивувати особу в конфлікті із законом до змін – головне завдання зустрічі.

Нагадуємо, що наша бібліотека наразі реалізує проєкт «Видима бібліотека», що спрямований на ресоціалізацію ув’язнених та їхню підготовку до виходу з місць позбавлення волі. Cпільними зусиллями із зацікавленими громадськими організаціями бібліотека робить посильний внесок у цю важливу справу.

ПРО АКТОРА

У 1980 р. закінчив Київський театральний інститут ім. Карпенко-Карого (клас професора Б. П. Ставіцького). Ще студентом з 1978 р. почав підпрацьовувати у кіно каскадером, і з тих пір знявся в багатьох кінофільмах та серіалах.

У 1996-2003 рр. вів телепрограми на телеканалі «1+1»: «Шоу довгоносиків», «Школа виживання», «Барабани Долі», «Повне мамаду», «Комедійний квартет», «Нові пригоди Шерлока Холмса і Доктора Ватсона», «Великі перегони» та інші.

У 2005 році дебютував у кіно в якості режисера та сценариста серіалу «Весела хата».

Знімався  у фільмах «Дачна поїздка сержанта Цибулі» (1979), «Ярослав Мудрий» (1981), «Шурочка» (1982), «Балада про доблесного лицаря Айвенго» (1985), мультфільм «Острів скарбів» (1988), «Імперія піратів» (1994), «Репортаж» (1995), «Світлана з того світу» (2007), «Той, хто пройшов крізь вогонь» (2011) та інші.