[bvi]
Loading події

« Всі події

  • Ця подія пройшла

Мистецька лекція “Богдан Бойчук. Розкіш промовляння”

08.11.2021 11:00 - 12:00

Лексема «розкіш» має низку значень, серед яких – «найвищий ступінь прояву чого-небудь», «краса, пишність, яскравість чого-небудь», «насолода, щастя від чого-небудь». У випадку Нью-Йоркської групи йдеться про таке явище, коли поетичне слово набуває найвищого ступеня промовлюваності, в якому воно несе свою естетику прекрасного (а інколи й потворного) і викликає почуття насолоди. Що треба задля досягнення розкішного промовляння в поетичному письмі?

Вершину поетичної майстерності здобув Богдан Бойчук. Об’єднуючим чинником виникнення Нью-Йорської групи, за Тарнавським, було заперечення досвіду старшого покоління, яке сповідувало традиційні поетичні форми, а за Бойчуком, кожен поет мав іти індивідуальною дорогою та бути сучасним, модерним.

До своєї творчої зрілості Богдан Бойчук ішов крізь життєві випробування. Німецький концтабір, санаторій для туберкульозників. І попри це – утвердження світобачення, позбавленого розпуки та відчаю, надзвичайна працездатність. Богдан Бойчук знайшов втілення свого творчого потенціалу, крім поезії, також у драмі, художньому перекладі, театральній критиці.

Як Богдан Бойчук створив Нью-Йоркську групу, чому його називали душею товариства та що він відчував, коли повернувся до України, – розповість 8 листопада об 11:00 у прямому етері лектор мистецьких заходів Анатолій Горовий.

Деталі

Дата:
08.11.2021
Час
11:00 - 12:00
Вебсайт
https://www.facebook.com/LUkLibrary

Організатор

Публічна бібліотека імені Лесі Українки, м. Київ

Місце

вул. Олександра Кониського, 83-85, Київ
вул. Тургенєвська, 83-85, Київ + Google Map
Телефон
+38(044) 482-13-34

Pin It on Pinterest

Перейти до вмісту