[bvi]
Loading події

« Всі події

  • Ця подія пройшла

Вечір пам’яті “Олена Теліга. Повернення”

22.02.2023 17:00 - 18:00

До дня пам’яті поетеси! Вистава та розмова з філологом Наталією Василишиною.
Олена Теліга – феномен української літератури: модель, красива жінка, що любила капелюшки та сукні, авторка сильних та радикальних есе і віршів, діячка ОУН та борець за незалежність. Як можливі такі протилежні поєднання в одній людині ? – таким питанням ми задались створюючи виставу.
У нашій виставі ми розповідаємо не лише життєпис та творчий шлях поетеси, ми намагаємось дослідити як формуються її цінності та ідеали, ким надихалась та захоплювалась сама Теліга.
Ми дивимось на жіночу поезію в кризових для нації періодах. Душа у нас (жінок) – криниця, таке сильне, сміливе твердження Теліга доводить власними вчинками. Не втрачаючи при цьому легкості до життя. Вона вчить нас, що ми можемо обирати власне ставлення до будь-яких подій. Жодна війна не здатна відібрати любов до життя, якщо ми самі не вирішуємо її віддати. Теліга – це свято, коротке, проте яскраве та щасливе.
Перед акторами стоїть зараз багато питань, головне з яких: «Ось ми, живемо серед війни. Справжньої, невблаганної війни. Тож як бути людиною-криницею? Де віднайти те джерело сили в собі?». Через листи та вірші поетеси пробуємо відповісти на ці виклики, бо коли як не зараз можливе і потрібне повернення такої сильної та тендітної жінки, зо віддала всю себе служінню.
Після початку вистави вхід до глядацької зали не можливий. Будь ласка, не запізнюйтесь.
Тривалість вистави 1 година 30 хвилин
Режисер – заслужена артистка України Лєна Лазовіч
Художник – Надя Кошман
Літературний консультант – Наталія Василишина

Деталі

Дата:
22.02.2023
Час
17:00 - 18:00
Вебсайт
https://www.facebook.com/LUkLibrary

Організатор

Публічна бібліотека імені Лесі Українки, м. Київ

Місце

Відділ літератури з питань мистецтв
вул. В. Житомирська, 4,
Київ,
+ Google Map
Телефон
+38(044) 278-70-03

Pin It on Pinterest

Перейти до вмісту