[bvi]
Loading події

« Всі події

  • Ця подія пройшла

Конкурс “Поетична зима Миколи Сома”

13.10.2020 15:00 - 17:00

Конкурс ПОЕТИЧНА ЗИМА МИКОЛИ СОМА організовується з метою популяризації українського поетичного слова, заохочення до творчої діяльності, пошуків
нових поетичних форм, смислів, розвиток емоційності та художнього смаку особистості,
вияв поетичних талантів поміж жителів Києва і Київської області.
Конкурс ПОЕТИЧНА ЗИМА МИКОЛИ СОМА проводиться в територіальних межах Києва і Київської області.
Організаторами конкурсу є:
Публічна бібліотека ім. Лесі Українки м. Києва, Український клуб, Всеукраїнська творча спілка ЛІТЕРАТУРНИЙ ФОРУМ, Київська організація НСПУ, Фонд Миколи Томенка “Рідна країна”, громада села Требухова, родина Миколи Сома, броварська літературна студія КРИНИЦЯ, представники від яких входять до складу журі конкурсу. Микола Данилович Сом – поет-шістдесятник і учитель, 10 останніх років життя працював у Публічній бібліотеці імені Лесі Українки, проводив соціокультурну, просвітницьку роботу, очолював міський Клуб бібліотекарів. Відійшов у засвіти у 2013 році, похований у рідному селі Требухів Броварського району. http://lucl.kiev.ua/index.php/2633-vechir-spomyn-pro-mykolu-danylovycha-soma . 12 серпня ініціативна група Конкурсу відвідала могилу Миколи Даниловича, Требухівську школу, де він свого часу вчителював і де створено чудовий краєзнавчий музей з експозицією, присвяченою славному землякові. У музеї зібрано та зберігаються усі видання книжок Миколи Даниловича. 13 книжок Миколи Сома передано бібліотеці на тимчасове зберігання для оцифровки. Тож невдовзі кожен користувач зможе скористатися доступом до них через сайт бібліотеки.
В програмі: оголошення положення про конкурс, членів журі конкурсу, вільний мікрофон для читання творів Миколи Даниловича Сома.

Деталі

Дата:
13.10.2020
Час
15:00 - 17:00

Місце

Публічна бібліотека імені Лесі Українки
вул. Олександра Кониського, 83-85
Київ, 04053
Телефон
+38 (044) 482-13-34
View Місце Website

Pin It on Pinterest