[bvi]
Loading події

« Всі події

  • Ця подія пройшла

«Бандура + контрабас»: концерт Володимира Войта та Назара Стеця

8 Січня 18:00 - 19:00

Бандура + контрабас та два культових українських музиканта — Володимир Войт + Назар Стець.

Назар Стець, контрабас
Перший професійний контракт із Галицьким камерним оркестром Назарій отримав у віці 16 років. У 20 років виграв конкурс на місце соліста-інструменталіста у «Київській камераті». А з 26 років почав викладати у класі контрабаса та камерного ансамбля у Національній музичній академії України. Об’їздив більше 20 країн світу з концертами і брав участь в іменитих фестивалях.

Назар Стець про контрабас: ….Для мене контрабас є одним з небагатьох музичних інструментів, який все ще продовжує розвиватися. Адже, якщо ми уявляємо скрипку чи рояль – типові інструменти, для них вже написано дуже багато репертуару і їх будова «устаканилася». Контрабас, хоча візуально і є скрипкою великого розміру, та все ж має кілька суттєвих відмінностей не тільки від неї, а й від альта й віолончелі. Це стосується в першу чергу форми. Згадайте як виглядає для прикладу віолончель: еротичні круглі форми, підкреслені гострими кутиками посередині. Контрабас у свою чергу дуже довго зберігав схожість з сімейством віол: пологі, а не заокруглені плечі, відсутність виразних кутів і т.д.

Володимир Войт, харкіська бандура
Володимир Войт-молодший — сучасний український бандурист. соліст оркестру Українського народного хору імені Г. Верьовки Народився у Києві, грі на бандурі почав вчитися у свого батька, учня Андрія Бобиря. Після консерваторії Володимир Войт вивчав народну та харківську бандуру під час безпосереднього спілкування з носіями: Віктором Мішаловим (Австралія/Канада), Юліяном Китастим (США), Олесем Береговим (Аргентина).

Володимир Войт про бандуру: …. Часто бандура використовувалася як засіб пропаганди, часом для картинки. Також бандура є патріотичним символом та має давню історію. Відомі нам імена видатних постатей, які постраждали через те, що співали та грали на нашому інструменті. Сьогодні бандура звучить на фронті, і ми скорбимо за талановитими митцями-бандуристами, полеглими на війні, яка триває нині.
А ще, бандура — це про музику. Бандура — це мінімалізм та музична антропологія. Це надзвичайно складний темброво інструмент з неймовірно багатою звуковою палітрою.

Що звучатиме?
— Джон Кейдж, Стефано Скоданіббіо, Філіп Ґласс, Гері Бьортон та інші.
Вільні та структуровані імпровізації, рівно темперовані та мікротемперовані звучання-саундскейпи.
Та багато інших сюрпризів

8 січня о 18:00 Відділ мистецтв, вул. Велика Житомирська, 4

Вхід вільний за попередньою реєстрацією. Посилання на реєстрацію: https://docs.google.com/…/1FAIpQLScr2…/viewform…

Також перейти на сторінку реєстрації можна клікнувши на кнопку «квитки» у цій події

Деталі

Дата:
8 Січня
Час
18:00 - 19:00
Вебсайт
https://www.facebook.com/LUkLibrary

Організатор

Публічна бібліотека імені Лесі Українки, м. Київ

Місце

Відділ літератури з питань мистецтв
вул. В. Житомирська, 4,
Київ,
+ Google Map
Телефон
+38(044) 278-70-03

Pin It on Pinterest

Перейти до вмісту