2053

Міська цільова програма розвитку туризму на 2019-2021 роки

 

КИЇВ ВИЗНАЧИВСЯ З ТУРИСТИЧНИМИ ПЕРСПЕКТИВАМИ НА ТРИ РОКИ

Столицю України в найближчі три роки планують перетворити на туристичний центр, який стане обов’язковим пунктом подорожі Європою для мандрівників.

Про це йдеться в Міській цільовій програмі розвитку туризму на 2019-2021 роки, затвердженій розпорядженням Київської міської державної адміністрації, повідомляє прес-служба КМДА. 

“Київ часто позиціонується як місто для відвідання на вихідні, але ми прагнемо розширити пропозицію для туристів і подовжити час їхнього перебування в українській столиці. Наша стратегія на три роки – це перетворити Київ на туристичний центр, місто для обов’язкового відвідування подорожуючими Європою, а також “стартовий пункт” для далекомагістральних туристів із країн Азії, які прямують до Європи”, – зазначив начальник Управління туризму і промоцій КМДА Антон Тараненко.

За його словами, загальний обсяг ресурсів, необхідних для реалізації програми, становить 219 млн 057 тис. грн, зокрема 199 млн 557 тис. грн із міського бюджету і 19 млн 500 тис. грн із інших джерел – спонсорських коштів, залучених коштів, власних коштів підприємств і банків.

https://www.ukrinform.ua/rubric-tourism/2581234-kiiv-viznacivsa-z-turisticnimi-perspektivami-na-tri-roki.html

https://kyivtv.com.ua/stn/item/21456-kyiv-khochut-peretvoryty-na-startovyi-punkt-podorozhei-yevropoiu-dlia-aziiskykh-turystiv

Вечірній Київ. – 2018. – 29 листоп. – С. 3.