«Смертоплаватели» Андрія Дмитрука збагатять фонди бібліотек Києва

10-09-2015 Сьогодні Андрій Дмитрук, кіносценарист, тележурналіст, поет-пісняр, один із найталановитіших сучасних письменників-фантастів, на наш погляд, недооцінений в українській літературі, подарував бібліотекам Києва 91 примірник своєї книги «Смертоплаватели».

Роман-фантасмогорія – новий серйозний, продуманий і обгрунтований варіант “прекрасного далека”. Автор ніби перекидає місток між своїми мріями початку 80-х і сьогоднішнім часом, долаючи 90-і як страшний сон. Майбутнє повертається!

Ось короткий опис: “Шість людей з абсолютно різних епох і культур, шість різних доль, шість смертей… Давньогрецький філософ Левкий, сарматська дівчина-воїн Аіса, патриціянтака з Константинополя XIII століття Зоя, індіанець майя доколумбових часів Ахав Пек, окультист із Лондона кінця XIX століття Алфред Доулі, загиблий в 1978 році «червоний кхмер» Тан Кхім Тай. Для кожного з цих людей посмертне існування виявляється різним, відповідно до їх релігійних уявлень.

Є ще сьомий – журналіст-правознавець з Києва XXII століття Олексій Кир’янов. Він теж помер. І теж раптом відчув себе живим. Але тільки він дізнався, що відбувається з померлими насправді. Тому що зустрів жінку на ім’я Віола … “

Книга оригінальна у своєму роді, якісно написана, розвиваюча. Буде цікавою шанувальникам творчості Єфремова.

Бібліотека щиро дякує автору за благодійність і бажає натхнення та успіхів в реалізації усіх його творчих проектів.