Ромен Роллан в українському і світовому мистецтві

01-03-2016 Учора у відділі літератури з питань мистецтв відбувся вечір, присвячений 150-річчю від дня народження Ромена Роллана.

Участь у заході взяв Матьє Арден – виконавчий директор Французького інституту в Україні, аташе з питань культури, який підкреслив внесок французького письменника, музикознавця, театрознавця, мистецтвознавця, лауреата Нобелівської премії в галузі літератури (1915) у світову культурну спадщину, його боротьбу за людину, за її гідність і свободу духу, зауваживши, що сучасні французи звертаються до його творчості не так часто, як вона на це заслуговує.

Блискучим був виступ доктора мистецтвознавства, професора, завідувача кафедри історії музики КІМ ім. Р. Глієра В. Б. Жаркової на тему “Ромен Роллан і музика”. Також участь у заході взяли директор Київської муніципальної академії танцю ім. Сержа Лифаря Андрій Лягущенко зі студентами 2 курсу хореографічного відділу академії танцю (викладач Володимир Лук’янець), завідувач вокального відділу школи мистецтв імені М.Вариківського Марія Курбанова та її вихованці: Марина Кудрявцева і Марія Антонович, концертмейстер – Лариса Соловйова.