862

Міська цільова програма «Діти столиці» на 2011 – 2016 рр.

(хід виконання)

 

 ДИТСАДКИ ОБЛАШТУЮТЬ  «ТРИВОЖНИМИ КНОПКАМИ»

Дитячі садочки столиці планують облаштувати «тривожними кнопками». На сесії Київради уже погодили суму, яку готові направити на встановлення такої сигналізації. У рамках програми «Освіта Києва. 2016-2018 роки», яку затвердила міська влада, планують виділити майже 20 млн грн на облаштування комунальних дошкільних закладів «тривожними кнопками». Крім того, в Програмі закладені кошти і на будівництво та капремонт самих дитсадків та інших навчальних закладів.  

 Хрещатик. – 2016. – 15  берез. – С. 16.

 

ДІТИ СТОЛИЦІ

Минулого тижня Постійна комісія Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку погодила виділення коштів зі столичного бюджету на фінансування заходів міської цільової програми «Діти столиці» на 2011 – 2015 роки у поточному році.

Значна сума коштів піде на погашення заборгованостей за минулий рік. Частину  коштів спрямують на ремонт та облаштування п’яти дитячих будинків сімейного типу. У рамках програми буде надано і щорічну додаткову фінансову допомогу вже діючим дитячим будинкам сімейного типу. Також кошти підуть на профілактику соціального сирітства та негативних проявів серед дітей. Мова йде про проведення рейдів «Діти вулиці» та інших заходів з метою своєчасного виявлення безпритульних, роботу з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах тощо.

 Хрещатик. – 2014. – 27 серп. – С. 3.

 

МЕДИКАМ НАДАДУТЬ БЕЗКОШТОВНИЙ ПРОЇЗД І НАДБАВКИ ТА ЗАБЕЗПЕЧАТЬ ЖИТЛОМ

Тетяна Федорук

13 листопада відбулося чергове засідання Київради, на якому було розглянуто низку рішень, що мають соціальний характер.

«Ми змогли домогтися дотації Кабміну в 104 млн грн на зарплату бюджетникам, відповідні зміни до бюджету внесені в середу. Також за рахунок додаткових надходжень від розміщення реклами виділені кошти на виплату зарплати працівникам комунальних підприємств», – розповіла секретар Київради Галина Герега. Також було затверджено міську цільову програму місцевих стимулів для медиків. Місто на своєму рівні вирішило підтримати працівників первинної ланки, на яких лягає найбільше навантаження. Йдеться про забезпечення їх житлом за програмою 70 на 30, встановлення 50% надбавки працівникам «швидкої допомоги» та хоспісів, компенсації проїзду для дільничних лікарів, медсестер, педіатрів. Близько 800 тисяч гривень за програмою «Діти столиці» переспрямовано на закінчення ремонтів у двох дитячих будинках сімейного типу в Шевченківському та Голосіївському районах.

Далі читайте тут:

http://www.eveningkiev.com/ua/19073/art/1384413542.html

Вечірній Київ. – 2013. – 14 листоп. – С. 3.

 

СИРІТ БЕРУТЬ ПІД ПАТРОНАТ

Минулого тижня в рамках Всесвітнього дня дитини у Києві відбувся тематичний «круглий стіл», де презентували міську цільову програму «Діти столиці».

Під час засідання начальник Служби у справах дітей Микола Кулеба розповів, що проект розрахований на три роки та передбачає створення в Києві нової системи із запобігання соціального сирітства та  забезпечення умов  догляду за маленькими сиротами. Планується втілити в життя низку нових проектів: запровадження системи патронатного виховання, механізму надання дітям екстреної допомоги та соціального житла дітям-сиротам.

Наразі Служба у справах дітей активно працює над створенням «Школи батьківства» для сімей, які перебувають на ранніх етапах сімейної кризи чи опинилися у складних життєвих обставинах, а також над відкриттям цілодобової «гарячої лінії» з питань захисту дітей від жорстокого поводження.

Окрім того, у рамках реалізації програми проводитиметься робота з влаштування сиріт з інвалідністю в сім’ї, підвищуватиметься  якість роботи із соціалізації та адаптації дітей-сиріт та дітей з інвалідністю. У планах також створення 30 сімей патронатних вихователів, 5 нових дитячих будинків сімейного типу, а також будівництво 3 соціальних квартир для дітей-сиріт на 18 ліжко-місць. Планується зменшити чисельність дітей у сирітських закладах Києва з 10 до 3 відсотків – це будуть лише ті діти, які потребуватимуть цілодобового стаціонарного догляду.

Вечірній Київ, 2012, 27 листоп., с. 5.