1037

Міська цільова програма «Діти. Сім’я. Столиця на 2016 – 2018 рр.»

 

НА ПРОГРАМУ «ДІТИ. СІМ’Я. СТОЛИЦЯ на 2016 – 2018 РОКИ»

додатково передбачено 11,5 млн грн 

Депутати Київради 81 голосом підтримали додаткове виділення 11,5 млн грн на реалізацію програми «Діти. Сім’я. Столиця на 2016-18 роки». Таке рішення дозволить підтримати розвиток сімейних форм виховання, передбачивши ремонт приміщень, закупівлю автомобілів та здійснення психологічної підтримки. Зміни передбачають додаткову підтримку дитбудинків сімейного типу (ДБСТ). Зокрема таким родинам передбачається закупити 7 мікроавтобусів на понад 10 млн грн для комфортного перевезення дітей. Також додатково планується здійснити ремонт у приміщеннях, де згодом розташують два нові ДБСТ. Окремо, згідно з коригуванням програми, посилюється програма професійної психологічної підтримки та консультування усіх членів сімейних форм виховання. 

Хрещатик. – 2018. – 10 лип. – С. 4.

 

ОДИНОКІ БАТЬКИ ТА МАТЕРІ, ЯКІ САМІ ВИХОВУЮТЬ ДІТЕЙ,

ОТРИМУВАТИМУТЬ ПРЕМІЇ МІСЬКОГО ГОЛОВИ

Відповідно до міської цільової програми «Діти. Сім’я. Столиця на 2016-2018 роки», Київський міський голова Віталій Кличко своїм розпорядженням призначив премію 10 одиноким батькам та 10 одиноким матерям, які самі виховують дітей. Відповідно до розпорядження, кожен із них у 2018 році отримає по 2 тисячі гривень.

Службі у справах дітей та сім’ї доручено забезпечити виплату премій у межах бюджетних призначень у галузі «Надання соціальних послуг сім’ям, дітям та молоді іншими закладами соціального обслуговування та реалізація інших заходів молодіжної політики» на 2018 рік.

Хрещатик. – 2018. – 18 квіт. – С. 1.

 

У КИЄВІ РОЗРОБЛЕНО ПРОГРАМУ

СОЦІАЛЬНО-ПРАВОВОГО ЗАХИСТУ ДІТЕЙ

Нагадаймо, що ще в лютому цього року Постійна комісія Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку затвердила міську цільову програму «Діти. Сім’я. Столиця на 2016-2018 роки».

Документ передбачає моніторинг соціально-правового захисту дітей, протидію насильству в сім’ї та торгівлі людьми, здійснення соціальної роботи з дітьми, сім’ями та молоддю; надання підтримуючих соціальних послуг дітям, сім’ям з дітьми; проведення рекламної кампанії для заохочення активної громадянської позиції.

На сьогодні у Києві 2383 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них 588 – це діти, які опинилися у складних життєвих обставинах. Сюди відносять і дітей, переміщених із зони проведення АТО та тимчасово окупованих територій.

Загалом впровадження програми коштуватиме 160,8 млн гривень, котрі витрачатимуться протягом трьох років.

Хрещатик. – 2016. – 11 жовт. – С. 16.