Година поезії «Передчуття любові і добра»

07-11-2016 До 80-ї річниці від дня народження Миколи Вінграновського – геніального поета, режисера, актора і громадського діяча – у читальній залі пройшла година поезії «Передчуття любові і добра».

Під час заходу звучали його лірично-проникливі поезії, в яких поєдналися краса, добро, кохання і неймовірна ніжність. Побувавши в художньому світі відомого майстра слова, вшановуючи його річницю від дня народження, всі змогли насолодитися милозвучним словом життєлюбного поета, відчути вибух його метафоричного мислення, оцінити неймовірну енергетику влучного і виразного слова Миколи Вінграновського.

На заході був представлений Альманах «Рось», який вдалося придбати  у людини, що особисто була знайома із геніальним поетом та відповідала за його випуск – це заслужений діяч мистецтв Мирослав Лазарук.

Альманах присв’ячений річниці поета. В ньому є листи самого Вінграновського до знайомих. Його друзі пишуть про нього з великою повагою та згадують минуле: шкільні та студентські роки. Присутня також поезія і самого генія та інших авторів. У кінці є віршовані присвяти Миколі Вінграновському.

Усі відвідувачі заходу почувалися надзвичайно комфортно у стінах читальної зали, де панувала приємна атмосфера.

Ковток доброї поезії для кожного став ніби ковтком свіжого повітря.