Онлайн-зустріч із організаторами фестивалю “Ше.Fest”

Нещодавно до віртуальної студії нашої бібліотеки завітали організаторки фестивалю, присвяченого постаті Тараса Шевченка – “Ше.Fest”. Модерувала розмову Богдана Гайворонська.

Юлія Капшученко-Шумейко (засновниця) та Єлизавета Красніченко (кураторка театральної сцени) розповідали про історію створення фестивалю та його основні родзинки. Насправді ж оргкомітет складається з близько 30 чоловік, але, звісно, всі вони не змогли долучитися до розмови через активну підготовку до цьогорічного “Ше.Fest’у”.

Розмова велася напередодні самого фестивалю, адже він відбудеться зовсім скоро, 21-22 серпня в Моринцях, на батьківщині Тараса Шевченка.

“Ше.Fest” засновано 2014 року Юлією Капшученко-Шумейко і командою волонтерів, учасників Революції Гідності.

Активісти прагнули актуалізувати творчість Тараса Шевченка для сучасних українців, розвіяти радянські міфи про Тараса Григоровича і показати, ким Шевченко був насправді. Вони мріяли об’єднувати людей навколо цінностей, які транслює Шевченко через свою творчість і біографію.

І мрії справдилися. Вже восьмий рік (окрім карантинного 2020 року) фестиваль проводиться в місці, де народився Тарас Шевченко. Щороку подію відвідує більше 10 000 глядачів.

Проект проводиться просто неба і складається з дюжини локацій: музична сцена, просвітницька галявина, нічна акустика, дитяча галявина, художня галявина, ярмарок майстрів, галявина майстер-класів, етно-сцена, театральна сцена, територія їжі, наметове містечко, інфоцентр, змагання Ше.Games, Грінрум біля музичної сцени…

Глядачі прямого етеру змогли переглянути близько ста фотографій з фестивалю, а гості прокоментували їх, розказали про всі локації та додаткові проекти фестивалю, такі як “Ше.Fest мандрує країною” та “Ше.Пісня”.

Розказати про цей грандіозний фестиваль за годину неможливо, тому організатори запрошують всіх відвідати його особисто та познайомитися з неймовірною атмосферою шевченківської землі.

Дивіться прямий етер у записі та дізнавайтеся більше про “Ше.Fest”.