Виставка «Просвітитель і реформатор»

12-01-2017 У читальній залі представлена виставка «Просвітитель і реформатор», що присвячена 420-річчю від дня народження Петра Могили – українського політичного, церковного і освітнього діяча, Митрополита Київського.

Його життя для багатьох людей ще й сьогодні залишається загадкою. Складною і суперечливою була доля цього визначного церковного та культурного діяча, що полишив слід в історії та культурі України. Про Могилу написано багато праць в Україні і за кордоном.

На виставці представлені статті про мецената українського мистецтва, письменника і публіциста. Також сюди увійшли матеріали дослідників життя і діяльності митрополита Петра Могили, які висвітлюють не тільки загальновідомі факти з його біографії, а й розповідають про маловідомі сторінки життя і діяльності святителя та видатного державного і політичного діяча України.

На сторінках періодичних видань розповідається про багатогранну постать великого українця. Адже Петро Могила ввійшов в історію не тільки як богослов та проповідник, а ще й як знаний літератор, меценат, громадсько-політичний діяч.

Виставка діятиме до 20 січня. Вона розрахована на широке коло читачів.