Євро 2017

КЛИЧКО ВІДКРИВ ЄВРОМІСТЕЧКО НА ХРЕЩАТИКУ

На Хрещатику  офіційно відкрили містечко  Eurovision Village – найбільшу фан-зону пісенного конкурсу  Євробачення. В урочистій церемонії  взяв участь Київський міський голова Віталій Кличко, повідомили в прес-службі мера.

Директор пісенного конкурсу від Європейської мовної спілки Надя Буркгардт привітала Україну та Київ з початком проведення Євробачення та відзначила, що цьогорічне Євромістечко на Хрещатику є найбільшою в історії конкурсу фан-зоною.

Містечко на Хрещатику простягнулося від перетину з вул. Богдана Хмельницького до вул. Прорізної. Одночасно на його території може перебувати близько 12 000 осіб. А протягом кожного дня – до 20 000 гостей конкурсу.

Протягом тижня Євробачення тут відбудуться виступи українських та іноземних артистів, дискотеки, розважальні шоу та багато інших заходів. На двох великих екранах будуть трансляції наживо з головної арени конкурсу.

https://vechirniykiev.com.ua/news/klychko-vidkryv-yevromistechko-na-khreshchatyku-video

  

ДО МУЗИЧНОГО ЗАХОДУ В МІСТІ  ВСТАНОВИЛИ НОВІ СВІТЛОФОРИ 

Всі три світлофорні об’єкти, котрі було заплановано побудувати в районі проведення фінальної частини пісенного конкурсу «Євробачення-2017», запущені в експлуатацію в постійному режимі. Два з них – на розв’язці перетину Броварського просп. та вул. Митрополита Андрея Шептицького – на з’їзді з просп. в напрямку вул. Раїси Окіпної та на заїзді з вул. Митрополита Андрея Шептицького на проспект у напрямку центру. Втім, на час проведення «Євробачення-2017» саме ці з’їзди вирішено перекрити для руху авто – тож світлофори буде вимкнено.

Третій об’єкт, запущений в експлуатацію в рамках підготовки до пісенного конкурсу, розташований на вул. Микільсько-Слобідській, між будинком № 2-В та супермаркетом.

 Хрещатик. – 2017. – 4 трав. – С. 16.

 

КИЇВ ГОТОВИЙ ДО ЄВРОБАЧЕННЯ-2017 

Перші учасники з деяких країн приїдуть до столиці вже сьогодні. Безпеку влада гарантує всім

Катерина МАЦЕГОРА

…Вулик вразить розмірами…

У 2017-му Євробачення змінило формат. Окрім традиційних двох півфіналів, більша кількість учасників і принципово інша, модерновіша сцена завважки 30 тонн. Її розробив Флоріан Відер (автор сцен для Євробачення, яке відбувалося в Дюссельдорфі, Баку та Відні). Майданчик для виступів площею 350 квадратних метрів, екран – це конструкція заввишки 11, завдовжки 70 і завглибшки 28 метрів. Такий великий екран сяятиме в Україні вперше. Уперше сцена змінюватиме форми для кожного з виступів, як конструктор. Центральна частина має форму вулика, який то розширятиметься, то стискатиметься.

За дійством спостерігатиме 20 камер, серед яких і 1D, і 2D. Освітлюватимуть сцену 48 вогняних систем, з 50 позицій заплановано запуск піротехніки, посилюватимуть ефект 6 установок важкого диму.

На арені копітка робота триватиме в робочій зоні та залі прес-конференцій. Остання розрахована на 500 представників ЗМІ. Щодня з 4 по 13 травня з цього місця публіка матиме змогу спостерігати за перебігом прес-конференцій з усіма учасниками Євробачення-2017.

…Головне не гроші, а промоція…

Із Прем’єр-міністром спілкування відбувається у залі головної арени пісенного конкурсу під яскраві промені частини з 1816 освітлювальних приладів. Він резюмує, що Україна вчасно підготувалася до цього пісенного конкурсу і готова його провести на високому рівні. Про заробіток тут не йдеться. Мета влади – зробити презентацію України. Саме тому під час організації конкурсу не порушували питання забезпечити повернення коштів від проведення Євробачення-2017.

За даними глави уряду, ресурс освоювали «раціонально», інфраструктура якісна. «Це подія для всієї України, промоція нашої прекрасної країни, і ми в це інвестували ресурси, – зазначив Володимир Гройсман, а потім озвучив найголовнішу приємну новину: – Україна готова для проведення Євробачення. Пам’ятаю, як усе починалося з перемоги Джамали. Тоді, можливо, хтось говорив, що Україна не встигне підготуватися. Я пообіцяв, що ми підготуємося. І ви бачите на власні очі, що все, необхідне для підготовки, зроблено. Зразу можу сказати, що було надзвичайно нелегко, але ми працювали щоденно, щоб цей день настав і відбулася ця величезна подія для нашої країни».

Він подякував за якісний рівень роботи представникам уряду, Національної суспільної телерадіокомпанії та міжнародним партнерам і зауважив, що міська влада Києва вчасно виконала заплановане для організації заходу. А наприкінці ознайомлення з ареною Прем’єр вказав на надзвичайно високий рівень безпеки організації дійства.

Урядовий кур’єр. – 2017. – 29 квіт. – С. 2.

 

 …З’ЯВИВСЯ «ПОСІБНИК З ВИЖИВАННЯ» В УКРАЇНІ ДЛЯ ІНОЗЕМНИХ ГОСТЕЙ ЄВРОБАЧЕННЯ

Марія Прокопенко

Як дістатися з аеропорту «Бориспіль» до Києва, як зорієнтуватися у метро, де краще поселитись і що варто подивитися у столиці, як вберегтися від шахраїв – все це є у survival guide, тобто «посібнику з виживання», який виклали на фан-сайті пісенного конкурсу Євробачення. Нагадаємо, цього року конкурс відбудеться у Києві, із 7 до 13 травня. Автор неформального путівника – графічний дизайнер-початківець Владислав Тєрєхов.

Зручна річ у посібнику – аркуш з картками, на яких написані англійською та українською поширені фрази зі «словника туриста», наприклад: «Де найближчий супермаркет?», «Викличте мені таксі», «Ви приймаєте оплату карткою?» тощо. Якщо роздрукувати аркуш і носити ці картки з собою, буде легше розпитати дорогу чи попросити про допомогу у місцевих жителів. Владислав підійшов до створення посібника з гумором: наприклад, зробив картку з проханням вистригти козацького чуба…

Більш детально ви ознайомитесь тут:

https://day.kyiv.ua/uk/article/den-ukrayiny/vystryzhit-meni-kozackogo-chuba

 День. – 2017. – 28-29 квіт. – С. 2.

  

БІЛЯ МВЦ ОСЕЛИВСЯ… «ХАМЕЛЕОН»

У рамках підготовки до «Євробачення» столичні зеленбудівці оновили сквер та створили незвичайні арт-об’єкти

Валентин ОЛЬШАНСЬКИЙ

Відбулось відкриття оновленого скверу біля Міжнародного виставкового центру на Броварському проспекті, що у Дніпровському районі столиці. Після капремонту оази, що тривав декілька тижнів, у зеленій зоні замінили доріжки, встановили металеву та «живу» огорожі, термочаші з ампельними квітами, змонтували напівавтоматичний полив, висадили різні види дерев та кущів. Але родзинкою скверу стали два арт-об’єкти: інсталяція з шишок і ялівцю під назвою «Хамелеон» та глобус – символ дружби між народами…

 Більш детально ви ознайомитесь тут:

 http://www.kreschatic.kiev.ua/ua/4960/art/1493317381.html

 Хрещатик. – 2017. – 28 квіт. – С. 1.

 

АРКА ДРУЖБИ НАРОДІВ ПЕРЕТВОРИТЬСЯ НА АРТ-ІНСТАЛЯЦІЮ  «Arch of Diversity»

На час проведення «Євробачення-2017» монумент Арка Дружби народів тимчасово перетвориться на арт-об’єкт «Arch of Diversity» («Арка різноманіття»). Нанесення кольорової плівки здійснять без залучення бюджетних коштів.

У відповідь на численні звернення від ЗМІ Департамент культури КМДА інформує, що не заперечує проти виконання робіт ТОВ «Сі Еф Сі Консалтинг Компані» зі створення арт-об’єкта, оскільки він є творчою інтерпретацією авторів проекту гасла «Євробачення» «Шануймо розмаїття».

Нанесення кольорової плівки Оracal 641 на поверхню вказаної пам’ятки відбувається згідно з наданим макетом, за умови збереження загальної автентичності пам’ятки та дотримання пам’яткоохоронного законодавства в цілому.

Графічне оформлення Арки плівкою у кольори веселки здійснено за власним рахунком компанії. Також ТОВ «Сі Еф Сі Консалтинг Компані» взяло на себе зобов’язання після закінчення «Євробачення-2017» виконати роботи зі зняття нанесеної плівки та повернути споруді її початковий вигляд.

 

БЕЗПЕКА ДЛЯ ГОСТЕЙ І УЧАСНИКІВ

У період проведення міжнародного пісенного конкурсу охорону порядку посилять у всьому місті, включно із підземкою. Найбільш пильно контролюватимуть центр столиці, МВЦ та інші ключові локації.

«Усі локації нами ретельно вивчені, системно аналізуються усі ризики, які можуть виникнути під час підготовки і проведення конкурсу. Загалом на «Євробаченні» працюватиме близько 10 тисяч правоохоронців. Окрім цього, встановлять 7 тисяч камер відеоспостереження, підключених до Київського міського ситуаційного центру»,- розповів керівник штабу координації заходів безпеки під час підготовки і проведення «Євробачення-2017» в Україні Богдан Лизогуб.

 Хрещатик. – 2017. – 28 квіт. – С. 16.

  

У КИЄВІ ВІДІБРАЛИ  ВОЛОНТЕРІВ ДЛЯ «ЄВРОБАЧЕННЯ-2017» 

Як повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації, флешмоб відкрив столичний голова Віталій Кличко. Він підкреслив, що молоді люди, які успішно пройшли відбір, отримали почесне право стати волонтерами Євробачення. Мер зазначив, що на волонтерів покладається відповідальна робота з іноземними делегаціями, артистами, пресою та гостями пісенного конкурсу. «На кожного з вас покладається велика відповідальність. Дякуємо за ваш ентузіазм і бажаю плідно попрацювати», – додав Кличко.

У фіналі церемонії волонтери Євробачення-2017 запустили у небо сині повітряні кульки. 

Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/society/1894326-u-tsentri-kieva-vidbulasya-posvyata-u-volonteri-evrobachennya-2017-fotoreportaj.html

 

СЦЕНА ДЛЯ «ЄВРОБАЧЕННЯ -2017»  У КИЄВІ ПОВНІСТЮ ГОТОВА

Сцена для міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2017», який пройде у травні, готова. Вся конструкція сцени – майже суцільний екран. Сьогодні на ній проводитимуться технічні репетиції статистів, під час яких працюватимуть усі телекамери, світлове, звукове та відеообладнання…

Детальніше ви познайомитесь тут:

http://detector.media/infospace/article/125260/2017-04-20-stsena-dlya-evrobachennya-2017-u-kievi-povnistyu-gotova/

 

 ЗНАЙОМСТВО З КИЄВОМ: 16 ЕКСКУРСІЙ ДЛЯ УЧАСНИКІВ ПІСЕННОГО КОНКУРСУ

Під час «Євробачення-2017» для делегацій країн-учасниць піші екскурсії проводитиме екскурсійне бюро «Цікавий Київ», автобусні екскурсії – City sightseeing bus

«Цікавий Київ» має 12 років досвіду проведення екскурсій. В меню «Цікавого Києва» є понад 300 турів столицею. Бюро працює з більш ніж 30 англомовними гідами і є партнером провідних екскурсійних агрегаторів Get Your Guide, Tripster, Viator, Tripadvisor…

Детальніше ви познайомитесь тут:

http://stv.detector.media/reformuvannya/

movlennya/tsikaviy_kiiv_ta_city_sightseeing_bus_

provoditimut_ekskursii_dlya_krainuchasnits_evrobachennya2017/

 Вечірній Київ. – 2017. – 27 квіт. – С. 2-3;

Сегодня : киев. вып. – 2017. –  24 апр. – С. 8; 26 апр. – С. 8; 27 апр. – С. 8;

Факты и комментарии. – 2017. – 26 апр. – С. 2; 27 апр. – С. 14.

 

 ПРОГРАМА КУЛЬТУРНО-МИСТЕЦЬКИХ ЗАХОДІВ НА ЧАС ПРОВЕДЕННЯ  «ЄВРОБАЧЕННЯ-2017» 

У столиці затверджено програму культурно-мистецьких заходів на час проведення пісенного конкурсу «Євробачення-2017». На киян і гостей столиці чекатимуть різноманітні ігри, майстер-класи, фестивалі, виставки тощо. Підписане відповідне розпорядження КМДА.

Так, із 30 квітня до 14 травня на Софійській площі діятиме «Фан-зона на Софії», котра зможе розмістити до 10 тисяч відвідувачів.

Фан-містечко поділять на такі зони: культурно-мистецьку, інформаційно-довідкову, відпочинку, фуд-корту та розваг.

Розважальна зона на Троїцькій площі, де презентують кращі зразки національної музики, сучасних творів музичного, театрального мистецтва, ознайомлять киян і гостей міста з унікальною українською культурою.

Також тут діятимуть зони фуд-корту, майстер-класів, виставок-продажів, дитячих розваг, фотозони, туристично-інформаційний центр.

Розважальна зона «Feel Ukraine» («Відчуй Україну») на Контрактовій площі. Тут на відвідувачів чекатимуть виступи артистів, виставки, майстер-класи, які супроводжуватимуться відеофільмами на екранах сцени. Працюватиме велика дитяча зона. Кожен день буде присвячений окремій темі: джазу, майстрам, вітчизняній літературі, образотворчому мистецтву, костюму та прикрасам тощо.

Розважальна зона «Євробачення: Ретроспектива» буде розташована на Поштовій площі. Тут відбуватиметься фестиваль-караоке, що ознайомить гостей із історією «Євробачення». У рамках заходу всі охочі зможуть взяти участь у караоке-конкурсі. Конкурси триватимуть із 18.00 до 20.00 (відбірковий етап). Фіналістів з 20.00 до 21.00 слухатиме професійне журі, сформоване із зірок сцени. О 21.00 триватиме церемонія нагородження спецпризами переможців дня.

Розважальна зона «Перший київський пленер «Kyiv Art Fort 2017» відкриється й на території Національного історико-архітектурного заповідника «Київська фортеця» (вул. Госпітальна, 24-А). Простір облаштують тимчасовими сферичними тентовими спорудами, розміщеними піваркою на еспланаді — візуалізація логотипу «Євробачення-2017». На основному майданчику пленеру діятиме велика художня зала, де представлять експозиції сучасних художників країни, останні найбільш актуальні, цікаві культурні проекти та платформи України.

Також із 4 до 7 травня у рамках культурно-мистецьких заходів відбудеться Міжнародний фестиваль «Київський тиждень мистецтва» (Кyiv Art Week)» («Фестиваль мистецтва «Kyiv Art Week»). Під час заходу пройдуть виставки в галереях, наукові конференції, концерти, вечірки із залученням найцікавіших музикантів. Головною локацією фестивалю в 2017 році стане бізнес-центр «Торонто-Київ», де розмістяться Міжнародний арт-ярмарок «Kyiv Art Fair», виставка «Музей приватних колекцій» і спецпроект арт-резиденції BIRUCHIY.

Із 5 до 14 травня у Київській міській галереї мистецтв «Лавра» пройде Міжнародний арт-фестиваль «Face of art». У програмі: виставка «Дивовижна розгубленість» за підсумками діяльності арт-резиденції у галереї «Лавра», спецпроект з Фондом «АнтиСНІД» – Kissing DoesnТt Kill, відеоінсталяції Євгена Чернишова, медіаінсталяції арт-групи «Tenpoint», вистави сучасних українських театрів, виступів відомих музикантів, представників альтернативної музичної сцени та багато іншого.

Окрім того, з 12 до 14 травня на Контрактовій, Поштовій площах, а також на території парку Кіото організують показ 3D-mapping-show «Kyiv Light Fest». Упродовж трьох днів із 19.00 до 23.00 на майданчиках, Поштовій, Михайлівській, Контрактовій площах українські та зарубіжні відеохудожники перетворюватимуть будівлі на величезні екрани з видовищними відеопроекціями. У рамках 3D-mapping-show в ці дні також відбуватиметься світлове шоу в парку Кіото та на Андріївському узвозі з 20.00 до 23.00.

 Хрещатик. – 2017. – 26 квіт. – С. 16.

 

ДО «ЄВРОБАЧЕННЯ-2017»  ГОТОВІ

Повністю завершене будівництво сцени пісенного конкурсу. Вже розпочалися перші технічні репетиції, під час яких налаштовують роботу камер, світлового, звукового та відеообладнання. «Усі будівельно-монтажні роботи для сцени завершені. Зараз ми очікуємо на реквізит від кількох країн-учасниць. Вже зовсім скоро розпочнуться репетиції для  конкурсантів з перших трьох країн-учасниць»,  – зазначив виконавчий продюсер Євробачення-2017 Павло Грицак.

Директор з виробництва Євробачення-2017 Ола Мельциг розповів, що у виставковому центрі щоночі працює команда, яка програмує освітлювальні прилади та відеооформлення для пісень 42 конкурсантів. Продюсер конкурсної частини шоу Євробачення-2017 Крістер Бйоркман зазначив: «У всіх шоу ми прагнемо представити Україну як прогресивну країну. Хочемо показати номери, які поєднуватимуть у собі традиції та сучасність. У фіналі ви побачите Руслану і Джамалу, через яку ми зібралися тут, а також відому супер-зірку ONUKA. Ми всією душею сподіваємося, що представимо такі шоу, якими пишатиметься кожен українець».

Євробачення-2017 проходитиме в Україні в Міжнародному виставковому центрі. Півфінали конкурсу відбудуться 9 та 11 травня, фінал  – 13 травня.   

 Урядовий кур’єр. – 2017. – 21 квіт. – С. 16.

 

«ЛІВОБЕРЕЖНУ» ВІДКРИЮТЬ 1 ТРАВНЯ

Мер Києва Віталій Кличко доручив перевірити ремонт на станції метро «Лівобережна». Про це він написав на своїй сторінці у Facebook. “У п’ятницю, під час перевірки прилеглого мікрорайону щодо його підготовки до проведення Євробачення, я був на “Лівобережці”. Так от, після цієї інспекції я зібрав робочу нараду і, зокрема, доручив: перевірити відповідність виконаних робіт проекту, завершити виконання оздоблювальних робіт на станції і перевірити можливість (згідно з проектом) облаштування безбар’єрного доступу до виходу з метро “Лівобережна”, – йдеться в повідомленні.

   Вечірній Київ. – 2017. – 13 квіт. – С. 2. 

 

«ЕВРОВИДЕНИЕ – 2017»: КАК НЕ УПУСТИТЬ ИНТЕРЕСНЫЕ СОБЫТИЯ

Календарь Евровидения: как не пропустить самое интересное

Окунуться в конкурсную жизнь в Киеве можно будет, даже не покупая билет на конкурс.

Кажется, даты полуфиналов и финала “Евровидения-2017” мы уже выучили как таблицу умножения: главные мероприятия пройдут 9, 11 и 13 мая. Есть еще дневные и вечерние репетиции, которые стоят на порядок дешевле, но в принципе почти ничем не отличаются от основных. Тем не менее в Киеве начиная с 30 апреля будет весело и музыкально не только в Международном выставочном центре.

Еврогородок

Еврогородок (место, где будут тусоваться и собираться фанаты и гости “Евровидения”) расположится на Крещатике – от улицы Прорезной до улицы Богдана Хмельницкого.

Первые репетиции

20 апреля на сцене начнутся технические репетиции со…

Церемония открытия

Официальная церемония открытия состоится 7 мая в КВЦ “Парковый”… 

Сувениры

Сувенирная продукция уже появилась в продаже на сайте официального магазина песенного конкурса www.original.in.ua... 

Фан-зона на Почтовой

Официальная фан-зона будет размещена и на Почтовой площади. 

Евроклуб

Евроклуб – это одна из официальных локаций, где будут проводиться закрытые вечеринки для делегаций стран-участниц… 

Официальные отели

По правилам Европейского вещательного союза (ЕВС) официальные делегации конкурса должны проживать в официальных гостиницах. В перечень вошли: трехзвездочный Premier Hotel Rus (ул. Госпитальная, 4); четырехзвездочные – “Космополить” (ул. Гетьмана, 6), President Hotel (ул. Госпитальная, 12) Holiday Inn Kiev (ул. Большая Васильковская, 100), Alfavito (ул. Предславинская, 35д), “Крещатик” (ул. Крещатик, 14); пятизвездочные – Fairmont Grand Hotel (ул. Набережно-Крещатикская, 1), Hilton (бульв. Тараса Шевченко, 30), Hyatt Regency (ул. А. Тарасовой, 5), InterContinental (ул. Большая Житомирская, 2а), Premier Palace Hotel (бульв. Тараса Шевченко – ул. Пушкинская, 5-7/29), Opera Hotel (ул. Богдана Хмельницкого, 53). 

Экскурсии

Пешие экскурсии для делегаций будет проводить экскурсионное бюро “Интересный Киев”, автобусные – City sightseeing bus. В период с 30 апреля по 14 мая для делегаций планируется провести около 16 экскурсий по Киеву.

http://kp.ua/culture/572622-kalendar-evrovydenyia-kak-ne-propustyt-samoe-ynteresnoe

КП в Украине : киев. вып. – 2017. – 11 апр. – С. 12.

 

ПІСЕННИЙ КОНКУРС: ПОДІЇ, ЛОКАЦІЇ, «РОДЗИНКИ»

На «Євробачення» на гостей чекають 3D-mapping-show, розважальні локації, «Kyiv art week» і багато інших цікавинок. Про це розповів заступник голови КМДА Олексій Резніков. Також, за його словами, всі роботи в рамках підготовки до «Євробачення» будуть виконані в строки.

Усі роботи, заплановані до «Євробачення», будуть завершені в строк. Вони визначені в розпорядженні КМДА (№ 1261 від 09.12.2016) і ми рухаємось за планом. Окрім того, ми готуємо багато цікавинок для киян і гостей міста. Офіційними локаціями місто не займається, проте будуть організовані розважальні зони на Софійській, Троїцькій, Контрактовій, Поштовій площах, у Національному історико-архітектурному заповіднику «Київська фортеця». Також буде проведено тиждень сучасного мистецтва «Kyiv art week» і показ 3D-маппінг-шоу», – розповів Олексій Резніков.

За його словами, в Києві 19,3 тисяч місць у готелях 3-5 зірок і близько 2 тисяч місць у хостелах, 2,5 тисяч – в готелях поруч із Києвом. Упродовж двох тижнів очікується 20 тисяч іноземних туристів та в 2-3 рази більше внутрішніх, на яких чекає різноманітна розважальна програма.

Він зазначив, що родзинкою локації на Софійській площі стане сцена, прикрашена дзеркальними конструктивами і оснащена великим екраном, розміщеним у перспективі в 90 градусів, завдяки чому збільшується кут огляду. Фан-містечко буде розділене на культурно-мистецьку та інформаційно-довідкову зони, зону відпочинку, розваг, фуд-корти, фотозону…

Більш детально ви ознайомитесь тут: 

http://www.kreschatic.kiev.ua/ua/4942/news/1491410047.html

  Вечірній Київ. – 2017. – 6 квіт. – С. 3.

 

ХВОСТАТІ ЄВРООХОРОНЦІ

Хвостаті патрулі: за порядком на Євробаченні в Києві стежитимуть собаки, які пройшли війну

У період проведення міжнародного пісенного конкурсу “Євробачення-2017” в Києві з метою забезпечення безпеки співробітники правоохоронних органів задіють службових собак…

Більш детально ви ознайомитесь тут: 

http://mignews.com.ua/kyiv/17160911.html

Сегодня : киев. вып. – 2017. – 6 апр. – С. 33

 

МІСТО ГОТУЄТЬСЯ ДО  «ЄВРОБАЧЕННЯ»

До 1 травня Київ має бути готовий до проведення «Євробачення». Особлива увага до головної локації конкурсу – повинні бути відремонтовані дороги біля МВЦ, прибрані незаконні МАФи, вирішене питання щодо зовнішнього вигляду (декорування) довгобудів на «Лівобережці», впорядковані сквери, облаштована Микільсько-Слобідська набережна. Такі завдання поставив перед профільними заступниками, керівниками служб і комунальних структур, які переймаються підготовкою міста до «Євробачення», мер Києва Віталій Кличко під час виїзної наради щодо підготовки столиці до проведення міжнародного пісенного конкурсу.

Мер зазначив, що всі незаконні МАФи, розташовані на підходах до МВЦ, будуть прибрані найближчим часом, частину з них вже демонтували. А також зауважив, що напередодні «Євробачення» запустять річковий трамвай, який курсуватиме від Річкового вокзалу (Поштова площа) до причалу біля МВЦ.

Під час виїзної наради Віталій Кличко також відвідав східний вестибюль станції метро «Лівобережна», який відкрили після ремонту. Інтер’єр вестибюля став більш сучасним. Оновлений вихід із метро до готелю «Турист» відкриють у кінці квітня.

Сегодня : киев. вып. – 2017. – 28 марта. – С. 8;

Хрещатик. – 2017. – 28 берез. – С. 16.

 

НАША «ЧЕРВОНА ДОРІЖКА» ПОБ’Є УСІ РЕКОРДИ “ЄВРОБАЧЕННЯ’

Київ зустріне гостей і учасників міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2017 червоною доріжкою рекордної довжини.

Червона доріжка буде мати довжину 265 метрів і простягнеться вздовж Маріїнського палацу до оглядового майданчика.

“Вперше за історію Євробачення червона доріжка буде не сто метрів, навіть не двісті, а двісті шістдесят п’ять” – зазначив креативний директор Євробачення-2017 Сергій Проскурня.

Відкриття міжнародного конкурсу Євробачення-2017 у Києві відбудеться 7 травня на площі Конституції, біля Верховної Ради.

Вести трансляцію з червоної доріжки будуть відразу шість ведучих. Поки їх імена тримають у секреті. Але в оргкомітеті відзначили, що всі вони добре відомі телеглядачам і вільно володіють англійською мовою.

Нагадаємо, Євробачення-2017 відбудеться з 9 по 13 травня в Києві на території Міжнародного виставкового центру на лівому березі. Україну представлятиме рок-група О.Torvald, яка виступить одразу у фіналі конкурсу. Музиканти вийдуть на сцену під номером 22.

 Вечірній Київ. – 2017. – 16 берез. – С. 20;

 КП в Украине. – 2017. – 15 марта. – С. 13.

 

 СЦЕНА ОБІЙДЕТЬСЯ В 850 ТИСЯЧ ЄВРО

Сцену для київського “Євробачення” побудує компанія Unbranded LLC з Нідерландів, яка займалася подіумом для виступів і на “Євробаченні-2015» у Відні (Австрія). 

Спочатку загальна вартість послуг з будівництва становила 1,07 млн євро (30,6 млн гривень). Потім компанія знизила ціну на 20% – до 851 075 євро. 

У цю суму входить укладання підлоги в залі для глядачів, споруда головної сцени в формі кола, пандусів, поручнів, сходів на сцені, грін-руму, платформи для супервайзерів, зони відпочинку, технічні платформи (місця для відеокамер), арки для стелі, клітина конструкція для освітлювальних приладів, проекційні екрани (а також монтаж, демонтаж та обслуговування). 

Згідно з угодою, сцена повинна бути побудована до 18 квітня. 

Нагадаємо, дизайн розробив Флоріан Відер з Німеччини, в портфоліо якого – розробка сцен для конкурсу в Дюссельдорфі, Баку і Відні.

 КП в Украине. – 2017. – 15 марта. – С. 12.

 

 ВІДРЕКОНСТРУЙОВАНУ ПОШТОВУ ПЛОЩУ ВІДКРИЮТЬ ДО  «ЄВРОБАЧЕННЯ»

Валентин ОЛЬШАНСЬКИЙ 

У травні в столиці відкриють відреконструйовану наземну частину Поштової площі. Наразі тут вже споруджено першу чергу естакади та тунельний шляхопровід, перекладено електричні та інженерні мережі — водопровід, дощову та господарчу каналізації, тепломережу, газопровід, мережі зв’язку. Також облаштовано верхні шари дорожнього покриття та встановлено знаки, проведено благоустрій набережної, частково змонтоване зовнішнє освітлення об’єкта. Крім того, план реконструкції передбачає будівництво підземного пішохідного переходу через Боричів узвіз. Також буде відреставровано Поштовий будинок та створено підземний археологічний музей.

…«Ми знаходимося на Поштовій площі, де закінчується процес реконструкції. До «Євробачення» ми відкриємо її у належному стані. Сьогодні це одне з улюблених місць відпочинку киян та гостей міста. І Поштова площа стане однією з точок, яка зв’яже туристичний маршрут від Арки Дружби народів до Подолу. Також тут можна буде проїхатися на річковому трамвайчику, який почне курсувати по Дніпру в травні. Наше завдання – використовувати туристичний потенціал столиці і ми продовжуємо працювати над тим, аби зробити Київ сучасним, комфортним європейським містом», – наголосив Віталій Володимирович.

Крім того, на верхній частині пішохідної зони, що прилягає до Володимирського узвозу, встановлять скульптурну групу авторства Володимира Журавля. Це фігури чотирьох дітей – трьох хлопчиків та дівчинки, які запускають паперові кораблики Дніпром. «Вони граються корабликами на карті міста Києва. Це прообраз Кия, Щека, Хорива та їхньої сестри Либеді», – зазначив пан Кличко у коментарі журналістам.

Вечірній Київ. – 2017. – 10 берез. – С. 5;

Хрещатик. – 2017. – 10 берез. – С. 1.

 

 «ЛІВОБЕРЕЖКУ» ВІДРЕМОНТУЮТЬ ДО «ЄВРОБАЧЕННЯ»

Екс-заступник голови КМДА Ілля Сагайдак опублікував на своїй сторінці в Facebook проект реконструкції станції метро “Лівобережна”.

“Спочатку дизайн був інший, але у зв’язку з браком часу (півтора місяця) ми зрозуміли, що не встигнемо втілити всі ідеї. Довелося перегравати дизайн навколо існуючої плитки на стінах, яку встигнуть відновити. Також у процесі реалізації задуму змінили систему освітлення вестибюлів, відмовилися від використання лед-підсвічування оздоблення колон і фасадів на пероні та спростили дизайн фасадів входу в метро з площ”, – написав він.

Вечірній Київ. – 2017. – 10 берез. – С. 5;

http://ua.112.ua/kyiv/opublikovanyi-proekt-rekonstruktsii-stantsii-metro-livoberezhna-v-kyievi-375554.html

 

ВЕДУЧІ “ЄВРОБАЧЕННЯ-2017”:  ІМІТАТОР, ТАНЦЮРИСТ І КОМЕНТАТОР

Ведучими пісенного конкурсу “Євробачення-2017”, яке відбудеться в Києві, стануть українські шоумени Володимир Остапчук, Олександр Скічко та Тимур Мірошниченко.

Відзначається, що вперше в історії конкурсу вести його будуть виключно чоловіки.

“Ми не спеціально підбирали саме таку комбінацію, але всі вони так вразили нас під час кастингу, що у нас з’явилася ідея поставити цих чудових молодих людей разом”, – пояснив шоу-продюсер “Євробачення-2017” Стюарт Барлоу.

Повідомляється, що Олександр Скічко та Володимир Остапчук оголошуватимуть учасників конкурсу і спілкуватися з глядачами. Тоді як Тимур Мірошниченко стане коментатором шоу і буде вести репортажі з грін-руму, де будуть знаходитися команди-учасниці.

 

ВЕДУЩИЕ “ЕВРОВИДЕНИЯ-2017”: ИМИТАТОР, ТАНЦОР И КОММЕНТАТОР

Ведущими песенного конкурса “Евровидение-2017”, которое состоится в Киеве, станут украинские шоумены Владимир Остапчук, Александр Скичко и Тимур Мирошниченко.

Отмечается, что впервые в истории конкурса вести его будут исключительно мужчины.

“Мы не специально подбирали именно такую комбинацию, но все они так впечатлили нас во время кастинга, что у нас появилась идея поставить этих замечательных молодых людей вместе”, – объяснил шоу-продюсер “Евровидения-2017” Стюарт Барлоу.

Сообщается, что Александр Скичко и Владимир Остапчук будут объявлять участников конкурса и общаться со зрителями. Тогда как Тимур Мирошниченко станет комментатором шоу и будет вести репортажи с грин-рума, где будут находиться команды-участницы…

Більш детально ви ознайомитеся тут:

  КП в Украине. – 2017. – 28 февр. – С. 15.

 

НОВИНИ З РАЙОНІВ

 НА ПОДОЛІ ГОТУЮТЬСЯ ДО  «ЄВРОБАЧЕННЯ – 2017»

1 березня голова Подільської РДА Валентин Мондриївський провів робочу нараду на Андріївському узвозіу якій, окрім керівників структурних підрозділів і комунальних підприємств, узяли участь представники Департаментів та управлінь КМДА, власники закладів харчування, співробітники музеїв та творчих майстерень, що розташовані на вулиці, яка є душею столиці і Подолу.

Цього разу мова йшла про готовність інфраструктури центральної частини району до проведення пісенного конкурсу «Євробачення-2017». Учасники наради перевірили благоустрій та санітарний стан Андріївського узвозу. Зокрема, були обговорені питання поліпшення освітлення вулиці, облаштування місць для митців на Алеї художників, технічні можливості встановлення й облаштування громадських вбиралень.

Також йшлося про облаштування розважальної зони «Євробачення-2017», реконструкції вулиць Андріївська та Покровська для зміни схеми руху транспорту центральною частиною Подолу.

Хрещатик. – 2017. – 3 берез. – С. 2.

 

ГУРТ O.TORVALD ПРЕДСТАВИТЬ УКРАЇНУ НА КОНКУРСІ “ЄВРОБАЧЕННЯ-2017”

Гурт переміг у національному відборі

Судді нацвідбору Джамала, Андрій Данилко та Костянтин Меладзе разом з українськими глядачами обрали виконавця, який вже у травні представить Україну на конкурсі “Євробачення-2017”.

Виборювати перемогу цьогоріч для нашої країни на міжнародному пісенному змаганні буде гурт O.Torvald. Він зумів обійти конкурентів із композицією Time.

Цікаво, що і O.Torvald і співачка TAYANNA набрали однакову кількість балів у фіналі. І якщо судді поставили найвищий бал TAYANNA, то глядачі обрали O.Torvald. Врешті, голоси українців вирішили долю переможця…

Більше читайте тут:

  КП в Украине. – 2017. – 27 февр. – С. 1, 12;

 Сегодня : киев. вып. – 2017. – 27 февр. – С. 18.

 

УВАГА! КВИТКИ!

КВИТКИ НА «ЄВРОБАЧЕННЯ – 2017»

За три дні від старту продажу квитків на «Євробачення-2017» розкупили майже п’яту частину квитків – 11 тисяч.

До слова, y цю цифру навіть не входять закриті продажі для фан-клубів пісенного конкурсу. Серед проданих на «Євробачення-2017» квитків 48% придбали в Україні, а 52% – європейських країнах та в Австралії.

Усі квитки на фінал пісенного конкурсу (а продають їх навіть на репетиції), який відбудеться в Києві 13 травня, розкупили протягом перших 15 хвилин після старту продажу.

За словами представників офіційного сервісу з продажу квитків concert.ua, залишилися тільки квитки для людей з особливими потребами. Та й ті вже заброньовані.

Наразі організатори визначають, скільки залишилося квитків. Лише після цього решта надійде y продаж.

 Україна молода. – 2017. – 22 лют. – С. 3.

 

БИЛЕТЫ НА КОНКУРС: КАК ПОКУПАТЬ И КАКИЕ ШОУ ВЫБРАТЬ

Юлия Кацун

В компании сoncert.ua объяснили, как вести себя в электронной очереди и почему не стоит пользоваться услугами перекупщиков.

1 Когда появятся в продаже билеты на гранд-финал?

Первая партия билетов на гранд-финал полностью распродана («улетели» за 15 минут после старта продаж). Сейчас обрабатываются квоты и заявки на билеты от делегаций, спонсоров, посольств стран-участниц и партнеров конкурса. Информация об этом будет опубликована на сайтах concert.ua/events/eurovisions и eurovision/tv/page/timeline, а также в сообществах Сoncert.ua и EurovisionSongContest после 21 февраля.

2 Чем отличаются типы шоу?

На «Евровидение-2017» продаются билеты на 9 шоу. Система проста: на два полуфинала и один финал приходится по три концертных события.

¹ Основные шоу (на сайте по продаже билетов помечены словом «Лайв») будут транслироваться в прямом телеэфире: первый полуфинал, второй полуфинал и гранд-финал. На эти концерты- самые дорогие билеты.

² Вечерние шоу (помечены словом «ТВ») – пройдут вечером за день до прямых эфоров. Здесь будут вестись ТВ-записи, а также работать национальное жюри. Именно эти оценки будут влиять на результаты полуфиналов вместе с голосованием зрителей на следующий день. Это своего рода подстраховка, запись, телеверсии, фрагменты из которой могут быть использованы в прямой трансляции.

³ Дневные шоусостоятся в день концертов, по сути это генеральные репетиции основных шоу. Отличие их в том, что не будут вестись запись и телетрансляция. На эти концерты – самые дешевые билеты.

Общая вместимость зала составляет 7820 человек, 1400 из которых – фан-зона.

3 Есть ли графики продаж?

Билеты продаются только в Интернете, но выбрасывают волнами, чтобы спекулянты не успели выкупить много. И так как билеты не именные, заказать можно не более 4 штук на одно событие.

Последние партии билетов поступят в продажу по такому графику:

дневной финал (13 мая, 14.00) – 21 февраля, 13.00

финал (ТВ) (12 мая, 22.00) – 21 февраля, 13.00

второй полуфинал (Live) (11 мая, 22.00) – 23 февраля, 13.00

дневной второй полуфинал (11 мая, 16.00) – 23 февраля, 13.00

первый полуфинал (Live) (9 мая, 22.00) – 23 февраля, 13.00

дневной первый полуфинал (9 мая, 16.00) -23 февраля 13.30

первый полуфинал (ТВ) (8 мая, 22.00) – 27 февраля 13.00

второй полуфинал (ТВ) (10 мая, 22.00) – 27 февраля, 13.30

4 Если вы дождались своей электронной очереди а билетов нет?

Электронная очередь – это система, которая контролирует максимальное число клиентов на страницах покупки билетов на «Евровидение», Она автоматически включается при пиковых наплывах посетителей на страницы. Если бы очереди не было, то в пиковые моменты покупка билетов была бы невозможной ни для кого.

На страницах всех шоу «Евровидения» действует единая очередь. О наличии билетов на каждое отдельное шоу вы можете узнать из схем зала. Но вы сначала должны на них попасть.

5 Почему я выбрал место на схеме, но получил сообщение, что билет не может быть доставлен в корзину?

Места на схеме автоматически обновляются каждые 3 секунды. Если кто-то добавил место в корзину, то вы будете видеть его доступным еще 3 секунды. Нажав на такое место, вы не сможете добавить его в корзину – система покажет соответствующее сообщение.

6 Безопасно ли покупать билеты у перекупщиков?

Мы не гарантируем достоверность билетов, приобретенных не на сайте сoncert.ua, и не рекомендуем покупать билеты с рук, на биржах, вторичном рынке, по объявлениям.

7 Нужно ли менять электронный билет на обычный?

Электронный билет, купленный на сoncert.ua, является таким же оригинальным, как и билет на термо-бланке. Оба эти формата содержат штрих-код, который и будет сканироваться на входе.

 КП в Украине : киев. вып. – 2017. – 21 февр. – С. 14.

 

НА ЕВРОВИДЕНИЕ ПОЕДЕМ ПО ВОДЕ

Леся Кириченко

В столице к Евровидению-2017 уже весной готовятся запустить маршруты речного транспорта с правого берега Киева на левый. Также запланирован запуск новых линий по Днепру к областным городам.

К ЕВРОВИДЕНИЮ. Чиновники разрабатывают несколько маршрутов. “Рассматривается возможность задействовать как теплоходы, так и скоростные суда. Варианты маршрутов – от Речного вокзала с причала №10 до стоянки маломерного флота Riviera Riverside и в направлении Русановского пролива с обустройством временного причала неподалеку от концертного зала МВЦ, где пройдет Евровидение”, – заявил Сергей Майзель, директор департамента транспортной инфраструктуры КГГА.

Стоимость и частота курсирования плавсредств будет зависеть от типа подвижного состава, которые используют на маршруте. В управлении туризма КГГА нам пояснили, что для официальных делегаций проезд на речном транспорте будет включен в единый проездной билет, платить им не придется. А для остальных стоимость билета, по словам экспертов, составит до 100 грн, как на такси за такой же маршрут.

“У города нет своих кораблей. Но есть плавсредства, которые принадлежат частным компаниям. На них устраивают экскурсии по Днепру и дискотеки. Сейчас с представителями компаний ведутся переговоры для того, чтобы они организовали такой маршрут речного трамвая. Мы хотим, чтобы это было не на несколько недель во время Евровидения, а на весь летний сезон, если маршруты будут популярны”, – пояснил “Сегодня” Алексей Резников, замглавы КГГА.

 

Сегодня : киев. вып. – 2017. – 15 февр. – С. 8.

 

НАЧАЛАСЬ ПРОДАЖА БИЛЕТОВ НА «ЕВРОВИДЕНИЕ»

14 февраля в 20.15 поступили в продажу билеты на песенный конкурс «Евровидение-2017», сообщает пресс-служба телеканала UA:Первый. Около 70 тысяч билетов будут проданы на девять концертов песенного конкурса: шесть репетиций, два полуфинала и финал. Цена билетов варьируется от 8 до 500 евро. Организаторы конкурса подчеркивают, что позаботились о том, чтобы билеты на шоу были доступными для всех слоев населения – от студентов до состоятельных людей.

62-й международный песенный конкурс «Евровидение-2017» пройдет в Киеве в мае. В конкурсе примут участие представители 43 стран. Главной ареной станет Международный выставочный центр. Полуфиналы «Евровидения-2017» состоятся 9 и 11 мая, финал – 13 мая.

Билеты на «Евровидение-2017» стоят в пять раз дешевле, чем ожидали.

 КП в Украине : киев. вып. – 2017. – 14 февр.  С. 1.

Факты и комментарии. – 2017. – 15 февр. – С. 1.

 

КЛЮЧІ ВІД «ЄВРОБАЧЕННЯ –2017»

У мерії відбулася урочиста передача символічного атрибуту пісенного конкурсу та церемонія жеребкування країн-учасниць

Валентин ОЛЬШАНСЬКИЙ

Учора Київський міський голова Віталій Кличко отримав символічні ключі від «Євробачення». Їх, під час урочистої церемонії, що відбулася в Колонній залі мерії, вручила президент міської ради минулорічного господаря конкурсу – Стокгольма – Єва-Луїза Ерландссон. Окрім цього, у вівторок провели жеребкування країн-учасниць пісенного конкурсу, в ході якого були визначені півфінали, в яких виступатимуть конкурсанти.

Віталій Володимирович розповів, що Київ із радістю чекає на «Євробачення» й готується до його проведення. Та запевнив, що конкурс відбудеться на найвищому рівні.

У свою чергу мер Стокгольма зазначила, що Київ має чудову нагоду провести фантастичну подію і об’єднати музикою людей з усього світу. Адже «Євробачення» це набагато більше, ніж телешоу.

Учора під час жеребкування країн-учасниць пісенного конкурсу «Євробачення» були визначені півфінали, в яких виступатимуть конкурсанти. Представники «великої п’ятірки» (Італія, Іспанія, Німеччина, Франція і Велика Британія), а також господиня конкурсу – Україна – автоматично проходять у фінал. Жеребкування цих шести країн проводили Руслана, яка перемогла на «Євробаченні» у 2004 році, і Джамала – переможниця торішнього конкурсу. Решта 37 учасників були розподілені по півфіналах, в яких вони боротимуться за вихід у фінал. У першому півфіналі візьмуть участь 18 країн, у другому – 19.

Перший півфінал (9 травня): Італія, Іспанія, Велика Британія, Чорногорія, Фінляндія, Грузія, Кіпр, Португалія, Бельгія, Словенія, Швеція, Вірменія, Молдова, Чехія, Латвія, Албанія, Ісландія, Азербайджан, Греція, Австралія, Польща.

Другий півфінал (11 травня): Німеччина, Франція, Україна, Швейцарія, Македонія, Естонія, Ізраїль, Болгарія, Мальта, Нідерланди, Сербія, Данія, Росія, Румунія, Сан-Марино, Литва, Хорватія, Норвегія, Білорусь, Угорщина, Австрія, Ірландія.

 КП в Украине : киев.вып. – 2017. – 1 февр. – С. 4;

 Сегодня : киев.вып.  – 2017. – 1 февр. – С. 8;

 Україна молода. – 2017. – 1 лют. – С. 3;

 Хрещатик. – 2017. – 1 лют. – С. 1.

 

ДОРОЖНИКИ ПІДГОТУЮТЬ МАГІСТРАЛІ ДО «ЄВРОБАЧЕННЯ -2017»

Цієї весни максимально швидко проведуть чималий об’єм ремонтних робіт на вулично-дорожній мережі Києва, щоб уникнути заторів під час проведення пісенного конкурсу «Євробачення-2017».

«На окремих ділянках у столиці проведуть капітальний і поточний ремонти дорожнього покриття. У першу чергу оновлять магістралі, що ведуть від аеропортів. Так, заплановано реконструкцію проїжджої частини від аеропорту «Київ» до Повітрофлотського проспекту», – повідомив заступник голови КМДА Ілля Сагайдак.

Окрім того, заплановано поточні ремонти мостів і доріг, що зв’язані з МВЦ, заміну дорожнього покриття Русанівської набережної, станції метро «Лівобережна», – зазначив пан Сагайдак і додав, що всі роботи фінансуватимуться за рахунок міського бюджету.

 Хрещатик. – 2017. – 1 лют. – С. 16.

 

ЄВРОБАЧЕННЯ -2017: УКРАЇНА ПРЕДСТАВИЛА СЛОГАН І ЛОГОТИП КОНКУРСУ

Слоганом пісенного конкурсу “Євробачення 2017”, який цього року пройде в Києві, стала фраза Celebrate Diversity, яку можна перевести як “Шануймо різноманітність”.

Слоган доповнює логотип конкурсу, в основі якого лежить традиційне намисто, яке складається з різноманітних намистин, кожна з яких є особливою.”Слоган Celebrate Diversity доповнює торішню тему Come Together (Об’єднуємося). У нинішньому гаслі” Євробачення “є важливі для пісенного конкурсу цінності. Celebrate Diversity – про об’єднання Європи та країн за її межами, громадяни яких зберуться разом, щоб вшанувати те, що нас об’єднує і те, що відрізняє один від одного, робить нас унікальними. Також усіх об’єднає хороша музика”, – розповів виконавчий директор Євробачення Йон Ола Санд.

 

ЕВРОВИДЕНИЕ -2017: УКРАИНА ПРЕДСТАВИЛА СЛОГАН И ЛОГОТИП КОНКУРСА

Слоганом песенного конкурса “Евровидение 2017”, который в этом году пройдет в Киеве, стала фраза Celebrate Diversity, которую можно перевести как “Уважаем разнообразие”.

Слоган дополняет логотип конкурса, в основе которого лежит традиционное ожерелье, которое состоит из разнообразных бусин, каждая из которых является особенной.

“Слоган Celebrate Diversity дополняет прошлогоднюю тему Come Together (Объединяемся). В нынешнем лозунге “Евровидения” есть важные для песенного конкурса ценности. Celebrate Diversity – об объединении Европы и стран за ее пределами, граждане которых соберутся вместе, чтобы почтить то, что нас объединяет и то, что отличает друг от друга, делает нас уникальными. Также всех объединит хорошая музыка “, – рассказал исполнительный директор Евровидения Йон Ола Санд.

КП в Украине : киев. вып. – 2017. – 31 янв. – С. 1;

 Сегодня : киев. вып. – 2017. – 31 янв. – С. 4;

 

ДО ПІСЕННОГО КОНКУРСУ ЛІКАРІВ ОДЯГНУТЬ У ФОРМУ, А КОНДУКТОРИ ВИВЧАТЬ АНГЛІЙСЬКУ

У столиці активно готуються до проведення пісенного конкурсу Євробачення, який пройде в травні в Міжнародному виставковому центрі (МВЦ).  Міська влада запевняє, що підготовка йде за планом, і вже  відкрили перший інформцентр для туристів в аеропорту “Київ” (“Жуляни”). “Місто планомірно готується до Євробачення. Зараз в максимально короткі терміни в місті займаються підготовкою тих об’єктів, які були заплановані”, – пояснив радник мера Києва Дмитро Білоцерківець …

Більш детально ви ознайомитись тут:

http://kiev.segodnya.ua/ktransport/evrovidenie-v-kieve-transport-budet-hodit-do-chetyreh-chasov-utra–791167.html

Вечірній Київ. – 2017. – 26 січ. – С. 2;

Сегодня : киев. вып. – 2017. – 24 янв. – С. 10;

Хрещатик. – 2017. – 25 січ. – С. 16.