Літературна виставка «Провісник долі України»

07-03-2017 До 203-ї річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка в читальній залі відкрито велику літературну виставку «Провісник долі України», яка розкриває ті грані творчості, розповідає про ті життєві шляхи геніального народного поета, які зробили його вартовим національної пам’яті.

Слово Шевченка закликає до наближення торжества добра над злом шляхом морального й духовного очищення, викорінення національного розбрату й малоросійського плебейства. Євген Маланюк писав: «В історичній галереї видатних українців, коли шукаємо в ній повноти і довершености «Української людини», надто рідко знайдемо таку повну і довершену національну особистість, як Шевченко».

Наша історія сповнена трагічних сторінок, періодів занепаду національного життя. Ось і сьогодні для свого порятунку країна потребує відродження Духу, в тому числі й через шевченкове слово, наділене надзвичайною енергетичною силою. На виставці літератури можна побачити «Кобзар» різних років видання, у тому числі й збірку з колекції «Бібліотека української діаспори», що вийшла з празької друкарні у 1941 році. Пропонуємо ознайомитись із цікавими біографічними, мемуарними, літературознавчими працями, послухати музичні твори на слова шевченкових поезій.

Виставка триватиме до 30 березня.