Зустріч до Дня українського добровольця

17-03-2017 У бібліотеці на Тургенєвській з нами був Микола Ляхович, начальник відділу національно-патріотичного виховання Міністерства молоді та спорту України. Зустріч присвячена Дню українського добровольця.

Коли почалася агресія Росії проти України – тисячі відданих українських синів і дочок шукали можливості йти добровольцями на фронт. Вчителі, лікарі, студенти, підприємці, айтішники – сотні майданівців – замість того, щоб після багатомісячних боїв у Києві поїхати по домівках, рушили з барикад Майдану на дальні барикади Донбасу боронити незалежність України та стали ідеологічною основою нової української армії.

Микола Петрович – доброволець оборони України в зоні АТО. Потрапив під снайперський обстріл в бою 10 серпня 2014 року під Іловайськом, де загинули його побратими Андрій Дрьомін («Світляк») і Микола Березовий (чоловік Тетяни Чорновол).

Під час зустрічі мова йшла про головні цінності, які виборювала українська нація у ході становлення державності: самобутність, гідність, воля і соборність українського народу. Про національно-патріотичне виховання молоді і надзвичайно важливу роль освітян і бібліотекарів у цьому процесі. Гість презентував книжки на допомогу національно-патріотичному вихованню молоді, видані за сприяння Міністерства молоді та спорту України, що їх передав в дарунок бібліотеці. Також під час зустрічі відбулася домовленість про розробку спільного проекту, спрямованого на захист і розвиток національної мови і культури.