Екскурсія до Київської астрономічної обсерваторії Національного університету імені Тараса Шевченка

12-10-2017 Працівники відділу краєзнавчої літератури та бібліографії 10 жовтня організували екскурсію для користувачів відділу і працівників бібліотеки, а також студентів  Київського професійно-педагогічного коледжу ім. А. Макаренка – до Київської астрономічної обсерваторії  Національного університету імені Тараса Шевченка. Це одна з найстаріших університетських обсерваторій Україні. Їй понад 170 років.

Запрошені разом із директором Музею Астрономічної обсерваторії, екскурсоводом  Лілією Казанцевою пройшлися по стежках закладу, ознайомилися з ландшафтом, старовинними спорудами та затишною місцевістю.

Екскурсовод розповіла про історію створення найстарішої абсерваторії в Україні, про її вчених і колег, з якими їй довелося працювати. Більш детально повідала про творця абсерваторіі В.Ф. Федорова, учня і послідовника всесвітньо відомого В.Я. Струве.

У Музеї Астрономічної обсерваторії Лілія Казанцева познайомила присутніх із колекцією старовинних астрономічних приладів, експонатами музею та надала змогу сфотографуватися біля телескопа. На жаль, учасникам не вдалося подивитися на зоряне небо через хмарність, але вони однаково були дуже вдячні Лілії Казанцевій за цікаве знайомство з Астрономічною обсерваторією.