Тиждень права у бібліотеці

15-12-2017 З 7 до 13 грудня в Україні проходив Всеукраїнський тиждень права, метою проведення якого стало підвищення рівня правової культури населення та поінформованість громадян щодо їхніх конституційних прав та обов’язків.
Тиждень права у Публічній бібліотеці імені Лесі Українки вже є традицією. Цьогоріч він включав заходи, що висвітлюють ресурси та можливості бібліотеки з надання кожному громадянину вільного доступу до фонду правових документів, а також – роль бібліотеки у соціальній підтримці, правовій допомозі громадянам.
Студенти Київського професійно-педагогічного коледжу ім. А. Макаренка завітали на інтерактивне заняття «Сам собі юрист», на якому навчалися користуватися правовими ресурсами бібліотеки, здійснювати пошук правознавчих джерел в електронному каталозі, представлених на бібліотечному сайті, ставити питання бібліотекарю через службу «Віртуальна довідка», здійснювати пошук законодавчих та правових документів через базу «Ліга-Закон», а також дізналися про сервіси електронного урядування та послуги Пункту доступу громадян до офіційної інформації органів влади, що діє в Інтернет-центрі.
Сподіваємося, що набуті навички користування правовими ресурсами бібліотеки стануть корисними для студентів у подальшому навчанні.