Майстриня художньої кераміки Олена Левдер

Вважається, що глина була одним з перших матеріалів, яким оволоділа людина. Завдяки здатності легко приймати та утримувати задану форму вона використовувалась в побуті і культурі різних народів, відображаючи традиції свого часу. Пізніше глину почали потісняти інші матеріали, але і тепер вона застосовується в будівництві, промисловості, медицині, педагогіці і,звісно, у мистецтві.

У декоративно-прикладному мистецтві кераміка займає одне з провідних місць, вона відноситься до тих видів мистецтва, що залежать відтехнології, декоративність та естетичність створюється за рахунок фактури матеріалу, кольору, різних технік та прийомів декорування.

25 квітня ми провели творчу бесіду з майстринею художньої кераміки Оленою Левдер. Розмову вів поет та художник Анатолій Горовий. Пані Олена розповіла, коли почала займатися мистецтвом художньої кераміки, як вплинула на її тематику її робіт війна. Майстриня поділилася з аудиторією своєю громадянською позицією, закликала займатися творчістю та вірити в Україну понад усе.

Перегляньте відеозапис прямої трансляції тут.