З ювілеєм, дорога Раїсо Михайлівно!

Я вибрала Долю собі сама.

І що зі мною не станеться, –

у мене жодних претензій нема

до Долі – моєї обраниці.

© Ліна Костенко

01-03-2018 Сьогодні свій ювілей відзначає наша колега, заступник директора бібліотеки Раїса Михайлівна Коваленко! Це, воістину, людина, без якої неможливо уявити собі життя непростого бібліотечного організму, людина, яка за 30 років самовідданого служіння бібліотеці стала рідною і дорогою кожному члену нашого великого, дружнього колективу.

Усі ми, колеги, захоплюємося її відданістю бібліотечній справі, якій присвятила 50 років свого життя,  тією глибокою мудрістю і прозорливістю, з якою вона забезпечує діяльність та розвиток бібліотеки.

Для багатьох колег вона відкрила нові горизонти для звершень, стала вірним Наставником і добрим Учителем, особистим прикладом навчила осягати і любити бібліотечний світ.  

Її аналітичний розум, перспективне мислення, організаторські здібності сприяли тому, що Публічна бібліотека імені Лесі Українки стала провідною публічною бібліотекою України по рівню комп’ютеризації бібліотечно-бібліографічних процесів.

Очолюючи роботу по формуванню фондів інформаційних ресурсів публічних бібліотек для дорослих м. Києва, доклала багато зусиль по залученню додаткових джерел фінансування на комплектування фондів, стала успішним керівником і виконавцем ряду проектів, що фінансуються міжнародними благодійними фондами та з міського бюджету.

Упродовж багатьох років Раїса Михайлівна очолює профспілковий комітет бібліотеки. Неодноразово обиралась членом Президії Української бібліотечної асоціації.

Сьогодні наш колектив щиро вітає Раїсу Михайлівну з ювілеєм і бажає душевних і фізичних сил, довгого та яскравого життя.

Нехай кожен новий день буде сповнений радісних подій і гармонії, а любов і теплота рідних сердець дарує втіху і щастя!

Глибоко шануємо і любимо Вас, дорога Раїсо Михайлівно!