Виставка однієї книги “Жінка, в яку закохався Париж”

19-11-2018 Відділ абонемента представляє виставку однієї книги під назвою: “Жінка, в яку закохався Париж”, присвячену  160-річчю від дня народження французької художниці українського походження Башкирцевої М.К.

Якою була ця дівчина з трагічною долею талановитої художниці, якій судилося прожити неповних двадцять шість років через хворобу? Чи могла людина змиритися з думкою, що вона – приречена? Попри перестороги лікарів, Марія залишила велику спадщину. Її полотна зберігаються у найвідоміших музеях світу, а знаменитий щоденник, ведений французькою, свідчить про неабиякий літературний талант авторки.

“Моя хвороба і мої постійні заняття ніби зовсім віддаляють мене від реального світу; але ще ніколи я не розуміла його з такою особливою ясністю, виразністю, неможливою за звичайних умов…”

Марія Башкирцева. Щоденник. 12 серпня 1884 р.

Книгу авторки можна взяти на абонементі,  а художні дослідження М. Слабошпицького “Марія Башкирцева” та А. Александрова “Мадемуазель Башкирцева” додадуть  “Щоденнику” родзинки для кращого розуміння характеру цієї неординарної особистості.

Виставка діятиме до 1 грудня.