“В кожній музиці – Бах, в кожному з нас – Бог”

16-12-2018 У бібліотеці відбулося чергове засідання Клубу шанувальників музики “Душу музикою омий, яке було присвячене  великому німецькому композитору, органісту, одному із творців світової музичної класики Йоганну Себастьяну Баху.

Народився композитор у 1685 році в невеликому німецькому містечку Айзенах. Перші навички гри на скрипці отримав від батька, скрипаля і міського музиканта. Хлопчик мав чудовий голос (сопрано) і співав у хорі міської школи. Ніхто не сумнівався у його майбутній професії: маленький Йоганн мав стати музикантом.

Але його геніальна творчість не була по-справжньому оцінена сучасниками. Користуючись славою як органіст, він за життя не привернув належної уваги як композитор. Про його творчість не було написано жодної серйозної роботи, лише незначна частина творів була опублікована. Після смерті Йоганна Баха його рукописи припадали пилом в архівах, багато безповоротно загубилися, а ім’я композитора забулося.

На засіданні своїм баченням життя і творчості Й.С.Баха поділився професор Олександр Віталійович Пустовіт. Торкнувшись різних періодів життя композитора, зауважив, що в наш час кількість любителів музики Баха невпинно зростає. Усі присутні також мали можливість переглянути фільм про життя й творчість великого композитора, прослухати музичні твори Йоганна Баха, які вражають глибокою емоційністю.

Наступна зустріч Клубу відбудеться вже у новому році.