Квіткова феєрія

«Квіти – улюблені супутники людини з давніх часів.
Вони не лише милують зір, але й облагороджують душу…»
Д. Хімчук

Свято Великодня в народі заведено величати як світле, велике свято в пам’ять Господнього Воскресіння. Дорослі й діти з нетерпінням чекають на нього, адже чудові традиції святкування Пасхи, роблять цей день радісним, мирним та духовним. Великдень – свято, яке походить ще з давніх часів. Спершу його асоціювали з пробудженням природи та початком робіт на полях. «Великдень» – означав прихід весни та пробудження природи після зими. Природа прокидається від довгого зимового сну. Виглянуло сонце з-за похмурих хмар, з’явилася надія на потепління. Весна приходить як довгоочікуване свято і дарує свій безхмарний весняний настрій і надію для всього живого навколо.

Важко уявити собі свято весни без квітів. Квіти супроводжують нас все життя і завжди були символом радості, знаком уваги, поваги, захоплення!  Вони нас оточують всюди: у дворах, в будинках, на газонах. Вони зображені на вишитих рушниках, скатертинах, тканинах, з яких ми шиємо одяг. Ними розмальовують гончарні вироби, печі, стіни будівель. Наявність малюнків з квітами надає різним предметам побуту затишок і красу. А ще квіти є на нашому національному одязі. Квіти на плахті й корсеті символізують доброту та щирість душі. Квіти на рукавах сорочки оберігають від хвороби і злого ока.

Рослини не просто прикрашають наше життя та дарують свій вишуканий і легкий аромат, вони також очищають повітря, насичуючи його киснем. Доведено, що  квіти нейтралізують несприятливу енергію і заряджають все навколо позитивною енергетикою.

Пропонуємо вашій увазі тематичний огляд літератури про майстерність ландшафтного дизайну, про секрети догляду за квітами, а на сторінках деяких видань ви знайдете відповіді на всі запитання, що стосуються догляду та вирощування квітів, їх будови, розмноження та захисту від хвороб та шкідників. Крім того, ви дізнаєтеся багато цікавих секретів, які допоможуть вам довше зберігати квіти свіжими, вирощувати їх зимою на балконі, навчать вас креативності та багато іншого.

Додаткову літературу про квіти та  догляд ви можете знайти у нашому електронному каталозі та замовити у Публічній бібліотеці ім. Лесі Українки або бібліотеках міста Києва.