Підгірна Лариса

Лариса Підгірна — українська журналістка, письменниця, сценаристка, поетеса, авторка проекту «Літературний туризм».
Народилася 13 липня 1976 року у селі Шустівці, Кам’янець-Подільського району, Хмельницької області. Навчалася в Кам’янець-Подільській ЗОШ№ 4, міському ліцеї № 18 Закінчила з відзнакою історичний факультет Кам’янець-Подільського педагогічного інституту.
Працювала журналісткою в Кам’янець-Подільській газеті «Подолянин». Була редактором газети «Погляд» (м. Хмельницький). Найдовше співпрацювала з «Подільською порадницею» та «Криминальним обозрением». Завдяки роботі в журналі «Краля» мала змогу познайомитися з багатьма публічними людьми України. Десять років проживала в Києві, працювала в газеті «Життя, як воно є». У Кам’янці-Подільському продовжила займатися журналістикою та літературно-мистецькими проектами. Зокрема створила власне видання про культуру, мистецтво та непересічних людей «PROMO LUX» та започаткувала проект «Літературний туризм», який успішно діє уже впродовж п’яти років на територіях Хмельниччини, Тернопільщини, Львівщини. Пізніше, мешкаючи у Волочиську, видавала повнокольорове регіональне видання «Вечірні Новини» та продовжила діяльність культурологічних, краєзнавчих та просвітницьких проектів, зокрема краєзнавчий проект «Тарноруда», «Під знаком Білої Троянди» та «Чорні Запорожці повертаються».
Лора Підгірна є активною членкинею Української Галицької партії та очолює міський осередок у Кам’янці-Подільському. У 2017 році авторка започаткувала у серії «Український історичний вестерн» цикл романів «Пригоди Марка Шведа». Наразі, у видавництві «КМ-Букс» вийшла перша частина під назвою «Червона Офелія» (2017) та друга — «Печатка Святої Маргарити» (2018).
Побачив світ і її історично-авантюрний роман, що став лауреатом Міжнародного конкурсу «Коронація Слова-2017» — «Омбре. Над темрявою і світлом», який розповідає про діяльність ордену тамплієрів на Поділлі. Авторка працює над продовженням «Пригод Марка Шведа», зокрема над третьою частиною, яка носитиме назву «Під чужим прапором», а також працює над історичним романом з елементами фентезі «Хутір «Осіяння»», який, за словами Лори Підгірної, розповідатиме про діяльність УПА і стане такою собі «Сторожовою заставою» для дорослих.
Лора Підгірна захоплюється кіно, історією, кулінарією. Має доньку, Каріну.

Один із заходів з участю Лори Підгірної відбувся у бібліотеці 28 лютого 2019 року.