Зустріч із вченим Олегом Кришталем

27 вересня у бібліотеці відбулася напрочуд цікава й жвава зустріч з одним із найвідоміших вчених у галузі біофізики, академіком Національної академії наук України, доктором біологічних наук, професором Олегом Кришталем. Також це знаний у світі нейрофізіолог. Він працював запрошеним професором в університеті Кюсю (Японія), Гарвардському (США), Мадридському університеті Комплутенсе (Іспанія) та університеті Пенсільванії (США).

Окрім наукової діяльності, Олег Кришталь займається письменництвом. У бібліотеці пан Олег презентував дві книги, які вважає magnus opus своєї творчості: “Гомункулус” (“Moi et mon double”), “До співу пташок. Приватна подорож до себе”.

“Гомункулус” – це один з кращих романів сучасності про залаштунки життя науковців, який точно заслуговує на увагу читачів Читання книги можна порівняти із проходженням квесту людської свідомості: дозрівання особистості головного героя, його роздуми і любовні пригоди розвиваються на тлі нейрофізіологічних роздумів і дослідів, а божественно моральні питання “заводяться” біохімічними механізмами мозку, читач має унікальну можливість подивитися на життя, на любов, на стосунки між статями з дещо несподіваної точки зору.

Про іншу книгу “До співу пташок. Приватна подорож до себе” Олег Кришталь говорить так: “Вірянин приймає світ створеним, а вчений шукає пояснення, як цей світ творився. Чи можна поєднати два такі різні підходи? Чи можна водночас вірити в Молекулу і в Бога?”

Захід модерував Віталій Білозір.

Ділимося такими чудовими й щирими світлинами із зустрічі.