Бібліотека на HANDMADE-Expo 

Бібліотерапевтичні проекти – в публічному просторі. Представляли українську традиційну вишивку жінок родини Косачів і провели майстер-клас з вишивки на Міжнародній виставці рукоділля HANDMADE-Expo Осінь 2023.

Говорили про орнаменти, зібрані і описані Ольгою Петрівною Косач (Оленою Пчілкою) і вишивку сестер – Лариси Петрівни (Лесі Українки) та Ольги Петрівни Косач-Кривинюк (Олесі Зірки). Розбирали орнамент сорочки, яку Леся Українка вишила-пошила для свого племінника і похресника Михайлика Кривинюка. В переддень Всеукраїнського дня бібліотек згадували, що Ольга Петрівна Косач-Кривинюк була за фахом лікарем, а ще бібліотекарем київської та катеринославської «Просвіт», бібліотекарем-референтом Державної наукової медичної бібліотеки України в Києві.

Взяли участь в презентації проекту «Переяславська сорочка».

І як же без нової книжки для бібліотеки?! Це «Нариси з історії музеїв Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав», яка вийшла друком напередодні 100-річчя від дня народження фундатора музеїв Героя України Михайла Сікорського. Продовжуємо співпрацю на культурній ниві Київщини.