Книжкова виставка “Щит українського народу”

08-10-2019 До Дня українського козацтва на абонементі відкрито книжкову виставку “Щит українського народу”, яка діятиме до 21 жовтня.

Змістовна та різноманітна література, що підібрана для книжкової виставки, робить її надзвичайно цікавою для користувачів.

Виставка складається з чотирьох розділів: перший розділ — “Світоч козацького духу” — висвітлює діяльність політичних і військових діячів доби Козацької держави; другий — “Лицарі дикого поля” — містить інформацію про становлення, розвиток та загибель Козацької української держави, яка проіснувала на нашій землі більше століття. Окрім того, тут розглянуто питання соціальної, військової, політичної та державотворчої діяльності українського козацтва від найдавніших часів до кінця XVIII століття.

Третій розділ виставки — “Козацькому роду нема переводу” — містить література про Запорозьку Січ як унікальний соціальний феномен, що справив прогресивний вплив не лише на українців, а й на загальноєвропейський розвиток.

В останньому розділі книжкової виставки — “Козацтво в художніх творах” — представлені історичні твори відомих українських та зарубіжних авторів про козаччину.