Масштабний видавничий проєкт до ювілею Театру ім. Івана Франка

22-10-2019 Презентація видавничого проєкту, присвяченого сторіччю Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка, відбулася сьогодні у відділі мистецтв бібліотеки.
До поважного ювілею видавничий дім “Антиквар” разом із театром за підтримки Українського культурного фонду здійснює масштабний проєкт, присвячений історії та сьогоденню головної сцени країни, що складається із серії видань, різних за форматом та тематичним спрямуванням. Видання подають величезну кількість матеріалів — документів, фотографій, ескізів, у яких відбився творчий шлях франківців. Уперше буде видано популярну історію театру ХХІ століття, яку дослідила театрознавець Ганна Веселовська. Серед видань — альбом театральних робіт відомого фотохудожника Віктора Марущенка, а також художній альбом, присвячений сценографам театру. Це все — цікавий і цінний матеріал, який буде збережено та оприлюднено.

Ганна Шерман — координатор видавничого проєкту, театрознавець директор видавничого дому “Антиквар” — розповіла столітню історію театру в контексті важливості театрального книговидання та показала кінофільм про видавничий процес.

Усі учасники заходу одержали буклети та сувеніри.