Практикум “Як захистити свої права в інтернет-мережі”

23-10-2019 У бібліотеці відбувся практикум “Як захистити свої права в інтернет-мережі”. Тема привернула увагу багатьох, адже покупки в інтернеті віднедавна стали невід’ємною складовою життя пересічного українця.

Як не потрапити на гачок шахраїв та захистити свої права у конфліктній ситуації — розповідала юрист Віра Піскун, яка займається правопросвітництвом. Звісно, для усіх підприємців, що реалізують товар на інтернет-платформах, діють однакові закони (вони захищають права і покупців, і продавців). Саме до цих правових документів ми маємо апелювати, коли звертаємося до відповідної інстанції з проханням розглянути нашу скаргу.

Виступ колеги продовжила юрист Іваненко Наталія, яка представляє Українську асоціацію іграшкової індустрії. Зокрема, вона розповіла, що сьогодні на українському ринку представлено багато товарів для дітей, які завезені контрабандою і, відповідно, не мають належного сертифікування та не відповідають нормам безпеки. З цією ситуацією ведуть активну боротьбу державні установи, але через масштаб проблеми та вправність шахраїв цілковите її вирішення потребує чимало часу. Тому подбати про свою безпеку маємо ми самі, озброївшись необхідними знаннями та пильністю.