Лекція з серії “Література доби московської окупації: імена і твори”

27-10-2019 Недільного жовтневого вечора справжні поціновувачі літератури зібралися в стінах бібліотеки, щоби прослухати пізнавальну лекцію з серії “Література доби московської окупації: імена і твори”, яку читає голова Українського клубу Роман Кухарук. Темою бесіди стала творча діяльність та літературна спадщина прозаїка Василя Шевчука та поета Михайла Клименка.

Розмова про життя письменників супроводжувалася зачитуванням уривків їхніх творів. Гості насолодилися вибраними поезіями з різних збірок Михайла Клименка, який, за словами лектора Романа Кухарука, постав королем урбаністичної поезії в українській літературі. Також на прохання присутніх були зацитовані уривки з роману “Григорій Сковорода” Василя Шевчука – праці усього життя письменника, які втілюють авторський погляд на особу видатного українського мислителя.

Зустріч виявилася камерною, затишною і надзвичайно пізнавальною, адже ці літературні зібрання покликані поновити пам’ять про українських письменників, які були незаслужено забуті.