8 березня – Міжнародний день прав жінок і миру

Війна та боротьба за життя жодним чином не суперечать гаслам та вимогам, які зазвичай гучно звучать 8 березня: жінки є в лавах Збройних сил України та інших силових структурах; жінки є членкинями волонтерських, правозахисних організацій, які забезпечують тил та допомагають сотням тисяч переселенців; жінки зазвичай очолюють делегації, що укріплюють позицію України на міжнародній арені. Жінки є у всіх структурах, які посилюють діяльність воюючої країни. Ця визначна дата дозволяє оцінити та відзначити досягнення представниць прекрасної статі у різнобічних сферах нашого життя.

Сучасна жінка – це високоосвічена жінка з розвиненим почуттям гумору, яка цінує власну гідність і внутрішню свободу, випромінює навколо себе добре світло, надихаючи на звершення.

До цього весняного свята відділ абонемента підготував книжкову виставку «Жінок прекрасних імена». Виставка відкриє вам історію українського фемінізму, тут ви дізнаєтесь не лише про видатних українок, а також й про відомих жінок всього світу, які відіграють роль у трансформації нашого суспільства і культури.

Виставка діятиме з 4 по 19 березня.