Великодні страви

16-04-2020 Зараз ми проводимо вдома набагато більше часу, і частіше  на кухні. Відвідування продуктових магазинів доводиться планувати ретельніше, ніж зазвичай, а питання “що ми сьогодні їмо?”  може призвести до абсолютно непотрібних дискусій і стресу. Щоб цього не сталося, запрошуємо вас відвідати чудовий сайт http://stravy.net/easter.html з рецептами страв української кухні.

На ресурсі також представлено цілий розділ рецептів страв для великоднього столу, зокрема рецепти для випікання пасок.

Звертаємо вашу увагу і на найновіші книжки з кулінарії, що є у фонді бібліотеки:

Гандрі С. Р. Рослинний парадокс. Кулінарна книга : 100 смачних рецептів, що допоможуть вам схуднути, зцілити організм і почати життя без лектинів / Стівен Р. Гандрі ; пер. з англ. Дар’ї Лученкової. – [Київ] : [BookChef] : [Форс Україна], [2019]. – 288 с. : іл.

Відомий кардіохірург доктор Стівен Р. Гандрі, автор бестселера «Рослинний парадокс», представляє нову кулінарну книгу, в якій зібрано 100 простих рецептів для здорового харчування. Автор крок за кроком розкриває секрет здорового харчування і ділиться найулюбленішими і корисними рецептами. Серед розмаїття найпопулярніших страв, що схвалені програмою «Рослинний парадокс», кожен знайде свої найулюбленіші рецепти пончиків і млинців, піци й страв тайської кухні, фрикадельок і спагеті, тістечок і морозива тощо. До списку рецептів увійшли неймовірні страви від кухарів-володарів кулінарних премій.

Ростовський В. С. Кухні народів світу : підручник / В.С. Ростовський. – Київ : Конор, 2018. – 501 с. : іл.

Початок кулінарії заклала та первісна людина, яка здогадалася покласти шматок м’яса у вогонь. Відтоді кулінарія пройшла довгий і славетний шлях, на якому були і злети, і падіння. Кожна нація і кожна епоха створювали свої кулінарні дива і шедеври, засновували свої кулінарні школи, напрямки: французька кухня, китайська, іспано-португальська тощо. Попри традиції харчування, що склалися історично, кулінарія являє собою одну з найменш ізольованих частин національної культури. У цьому посібнику наведено узагальнені відомості про особливості національних кухонь народів світу, про поширені або мало вживані продукти, способи приготування страв.