Мандрівка “Леся Українка у Красицького”

28 квітня ми разом з В’ячеславом Дзівалтовським  (постійним партнером відділу краєзнавчої літератури і бібліографії) побували на Пріорці. Це історична зелена місцевість, повна парків та скверів.
Маршрут свій почали з Церкви Покрова Пресвятої Богородиці, адже це була вербна неділя. Далі зайшли на пагорб Мостицького масиву, пройшли сквером «Вітряні гори», на території якого розташований заказник «Долина річки Коноплянка» і бере початок річка Коноплянка. Побачили дуб Крістера.
Пройшли пам’яткою природи «Крістерова гірка», більша частина якої, на жаль, у володінні ЖК «Паркове місто» та закрита для сторонніх. Завершили свою прогулянку на місцевості «Дача Кульженка», вона ж Кинь-Грусть, та на гірці Крістера. Побачили макет будинку Крістера. Сам дерев’яний будинок зруйнований, як це часто буває з історичними будівлями Києва.
Упродовж прогулянки дізналися багато про постаті художника Фотія Красицького та підриємця Вільгельма Крістера. Красицький написав портрет Лесі Українки, а Крістер зробив із Києва «місто-сад».
Це не остання наша тематична мандрівка.
Залишайтеся з нами, слідкуйте за анонсами та долучайтеся до наших наступних прогулянок!