Нестандартний мотив у поліцейському детективі Ксенії Циганчук «Убивця з підземелля»

03-07-2020 Ксенія Циганчук – молода письменниця з м. Рівне, лауреатка Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» (2016). Лауреатка літературної премії ім. Михайла Дубова у номінації «Проза» (2017).

Письменниця працює в жанрі детектив, трилери, захоплюється містичними темами, вивченням старослов’янських казок і міфології. В 2016 опублікувала есе «Це дорослі винні у смерті дощових черв’ячків!» та детективне оповідання «Сьогодні мій похорон» на книжковому порталі «Буквоїд».

В 2016 році світ побачив роман «Коли приходить темрява», який отримав спеціальну премію від Андрія Кокотюхи «Золотий пістоль» за найкращий гостросюжетний детектив. В 2019 році вийшов роман «По той бік пам’яті» – це захоплива суміш містики, жахів та міфології з прадавніх казок. Книга спричинила резонанс у соцмережах і стала одим з перших бестселерів «Дому Химер». В 2019 році у видавництві “Фоліо” вийшла перша книга серії «Поліцейський детектив» — «Кривавими слідам”. Серія заснована на реальних подіях.

3 липня у прямому етері Ксенія Циганчук презентувала наступну частину серії – детектив «Убивця з підземелля». Розповідь заснована на реальних подіях: авторка виїжджала разом з патрульними на виклики, була в ролі свідків, спілкувалася зі слідчим, або достовірно втілити усю специфіку розслідування в текст. Історія розповідає про загадкове вбивство в загадковому підземеллі: безхатько знайшов жорстоко понівечене тіло жінки. За справу беруться слідчий Єгор Скляр з оперативниками та патрульна Власта Коваль. Письменниця розповіла, що навмисно обирала за мотив вбивства шокуючу й вражаючу обставину, а тому розв’язка детективу є найбільш несподіваною.

Ксенія Циганчук розповіла глядачам, що страшними історіями захоплюється ще з дитинства. Її цікавить злочинний світ. Також письменниця висловила свої думки з приводу злочинців, їхньої психології й мотивації чинити зло. Молода авторка продовжить серію поліцейського детективу й планує у шостій частині зробити фінал.