Бібліобус. Робимо кроки до мрії

9 жовтня наша бібліотечна ідея отримати для реалізації наших чисельних проєктів бібліобус з’єднала директорку бібліотеки Ольгу Романюк, її заступниць та завідувачку відділу нових інформаційних технологій з польським містом Гостинь, з його публічною бібліотекою, до якої ми звернулися за порадою стосовно організації бібліобусу. Консультація відбулася у формі відеоконференції між Публічною бібліотекою міста та муніципалітету в Гостині та нашою бібліотекою.

До спілкування долучилася з Праги волонтерка та громадська діячка Олександра Вахрушева, яка докладає багато зусиль задля вирішення фінансової сторони питання через залучення благодійних коштів. Ми отримали багато цінних порад від директора бібліотеки Гостинь Пшемислава Павлака, відповіді на питання, що стосуються технічної сторони проблеми та орієнтовних фінансових витрат. Безмежно вдячні йому за це.

Досвідом бібліотеки в Гостині ми зацікавилися тому, що вона першою у Польщі за програмою польського Інституту книги «Партнерство заради книги» отримала кошти на проєкт «Бібліотека в дорозі». Це бібліобус сучасного зразка . Бібліотека на колесах пропонує книги, фільми, відеоігри, музику, комікси та газети у найвіддаленіших куточках міста і передмістя. Окрім безкоштовного доступу до книжок та мультимедіа, проводяться майстер-класи для дітей та підлітків, щоб популяризувати читання у місцях відпочинку, в парках, площах, під час різноманітних міських заходів.