Гурт “Буття”. 24 роки з Україною

12 жовтня у бібліотеці відбувся святковий концерт «24 роки з Україною» фольклорного гурту «Буття», який цього року зустрічає своє славне 24-річчя від заснування.

Музики – Оксана Бут (спів, цимбали, бубон) – керівник гурту, Ірина Сосницька (спів, скрипка), Василь Лютий (спів, басоля, бандура).

Гурт створений у 2000 році родиною Бутів. Колектив виконує інструментальну музику, пісні із супроводом і без нього. Репертуар включає традиційні весільні награвання, супровід до танців, ліричні та жартівливі пісні, балади, чумацькі, солдатські і рекрутські пісні, а також колядки й щедрівки. Метою гурту є досліджувати і зберігати традиційну музику українців. Учасники з 1997 року їздять теренами України, збираючи репертуар у фольклорних експедиціях. Твори виконуються в тому звучанні, що записані. «Мислити як народні музики» — провідне гасло учасників гурту.

Виконання гурту «Буття» передає оригінальне розмаїття та глибину звучання музики сільських ансамблів. Поєднання скрипки, цимбал, сопілки з автентичною манерою чоловічого і жіночого співу – все це складає творче обличчя колективу.

Під час заходу гурт виконав 24 твори зібрані з різних куточків України. Василь Лютий розповів декілька байок та анекдотів. Концерт пройшов у теплій та дружній атмосфері. Ми вітаємо гурт «Буття» з 24-річчям та бажаємо творчих успіхів!