Всесвітній день психічного здоров’я

Друзі, ми щиро вітаємо усіх із Всесвітнім днем психічного здоров’я. Як підрахували у ВООЗ нині майже 1 мільярд людей у світі страждають психічними розладами. При цьому лише відносно невелика їх кількість має можливість користуватися якісними послугами психіатричної допомоги.

Бібліотека не стоїть осторонь цієї проблеми. Адже у своєму арсеналі має потужні ліки, що можуть зарадити в складних ситуаціях – книжки. Вже декілька років ми реалізуємо проєкт «Бібліотерапія: твоя книга щастя».

З настанням карантину – психологічні тренінги перейшли у формат  онлайн , а для відвідувачів абонемента бібліотеки ми продовжуємо надавати  консультації-рекомендації книжок, які варто читати при тих чи інших психологічних розладах, таких як депресії,  страхи і т.п.

Із початком реалізації проекту «Бібліотерапія» виникла потреба у співпраці з професійним психологом для проведення тренінгів та консультацій для користувачів бібліотеки. Взялася за цю непросту справу на волонтерських засадах психолог, коуч, тренер Злата Біневич і практично щотижня почала проводити у бібліотеці психологічні тренінги. І так уже майже три роки інтенсивної діяльності. Їй притаманне особливе  вміння швидко зрозуміти ситуацію. Злата не веде учасників тренінгів за собою, а дає їм можливість самим шукати свій шлях і підтримує їх у цьому. Разом з тим не завжди м’яка, бо чесна. Учасники це відчувають і цінують. Вона справжня трудівниця, допитлива дослідниця, активна, душевна, чутлива, чудовий фахівець в сфері налагодження стосунків.

У цей день усі користувачі і колектив бібліотеки вітаємо Злату зі Всесвітнім днем психічного здоров’я і сердечно дякуємо за її безцінний внесок у справу зміцнення психічного здоров’я нашого суспільства.