Відзнака ініціативи “Недільний обід у шпиталі”

17 грудня у приміщенні київської Публічної бібліотеки імені Лесі Українки бібліотеки за її поданням відбулося нагородження грамотами Міністерства Оборони України ініціаторів та активних учасників громадської ініціативи “Недільний обід у шпиталі”. За сприяння і допомогу військовослужбовцям Збройних Сил України та з нагоди Міжнародного дня волонтера.
відзнаки отримали: письменниця і очільниця КО НСПУ Марія Миколаївна Морозенко, яка є ініціатором, організатором та постійним учасником волонтерської групи з підтримки постраждалих у зоні проведення АТО/ООС бійців, котрі перебувають на лікуванні в Національному військово-медичному клінічному центрі «Головний військовий клінічний госпіталь» і найактивніші волонтери – київські бібліотекарі та читачі: Чухрій Орися Іванівна, Гула Світлана Дмитрівна, Мілевська Олена Анатоліївна, Горбачова Валентина Олександрівна, Палій Оксана Юріївна, Овчарова Оксана Павлівна, Кондратюк Лариса Володимирівна, Грабар Лариса Анатоліївна, Балай Оксана Борисівна.
За 4 роки, впродовж яких діє ініціатива «Недільний обід у шпиталі», щонеділі і аж до початку оголошення карантину активісти-волонтери в складчину готували та відвозили до шпиталю домашні обіди. За цей час організовано понад 200 обідів для бійців, що включали порційні страви домашнього приготування, солодощі, фрукти та овочі (в залежності від кількості бійців, що перебували на лікуванні – щонеділі від 40 до 80 порцій). Організовували доставку, придбавали та доставляли за потреби шкарпетки та спідню білизну новоприбулим пораненим бійцям, забезпечували їх книжками для читання, у свята влаштовували невеликі концерти.
Окремою грамотою відзначено колектив учителів та учнів київської середньої загальноосвітньої школи №279 ім. Петра Григоренка м. Києва, які постійно долучалися до цієї волонтерської ініціативи та передавали в шпиталь продукти, подарунки, випічку бійцям до свят, обладнання для спортивного залу шпиталю.
Про ініціативу «Недільний обід у шпиталі» у Вікіпедії.
Координація цієї волонтерської ініціативи здійснювалася зі сторінки групи у мережі Facebook.
ЗМІ про «Недільний обід у шпиталі»: