Творчий вечір Дмитра Луняки

За словами директорки Ольги Романюк, 20 липня відбулася подія, увійде в історію бібліотеки.

Читальний зал струменів єдиною душевною енергією – лунала Поетична промова молодого митця Дмитра Луняки. На вечорі зібралася велика аудиторія: друзі поета, письменники, музиканти, філологи. Ведучою заходу стала Ірина Костюк.

Дмитро Луняка – поет, перекладач. У 2014 році він видав першу збірку “Душі моєї сад”. У 2021 році отримав ступінь “бакалавра” з української філології у Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка.

Дмитро Луняка – відданий друг бібліотеки. На авторському вечорі поет розкрив аудиторії величину своєї душі. Його поезія – відлуння тонкої душевної організації, емпатії до світу, безупинних життєвих пригод. Творчий вечір Дмитра Луняки відбувся не у форматі стандартного тематичного заходу. То була радше поетична розмова про той досвід, який пережили ми всі протягом останніх шести років. Життя, війна, любов, еротика і смерть, минуле і сучасне, студентські придибенції – усе це розлито по віршованих уривках вражень і спогадів. Автор нещодавно сам був студентом, тож ця тема для нього особливо близька. Що робити, коли дві години мерзнеш під гуртожитком? Як написати реферат за одну ніч? Про це гості заходу дізналися з віршів у виконанні Дмитра Луняки.

Окрім поезії, пролунають переклади поета віршів з різних мов – німецької, англійської, російської та польської. Чимало перекладених творів – відомі пісні. Поетичний вечір набув особливого ритму й емоцій, коли залунали народні й авторські пісні. На музичних інструментах виконували пісні подружжя Василь Лютий та Оксана Бут, Ігор Двигало, Сашко Обрій, Олег Бут. Поезія Дмитра Луняки торкає душу, повертає думки до найважливіших речей в житті людини – дружба, боротьба за життя, почуття, природа, любов.

Задати питання

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *