Духовні крила Дмитра Власовича Степовика під час зустрічі

Ім’я та праці провідного науковця, мистецтвознавця Дмитра Власовича Степовика широко відомі в Україні та за її межами. Три докторських ступені — з мистецтвознавства, філософії та богословських наук — він отримав завдяки багаторічній клопіткій праці над дослідженням українського класичного мистецтва давніх віків та його зв’язків із західноєвропейською художньою культурою. Він є провідним співробітником Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. Максима Рильського НАН України, професор історії мистецтва Київської Духовної Академії, професор історії культури Українського Вільного Університету в Мюнхені.

Курси лекцій з історії українського мистецтва й української культури читав у наукових установах й університетах Болгарії, Польщі, Канади, США, Італії, Великобританії, Німеччини, Франції.

Півстоліття Дмитро Степовик досліджує українську ікону. За свій вік написав та видав сорок книжок! І всі – про сакральне мистецтво. Над фундаментальною книгою «Історія української ікони Х–ХХ століть», що її тричі перевидавали, працював вісім років.

Його науковий доробок є вагомим. Його внесок в культурну спадщину України – неоціненний.

Близько 400 унікальних книжок зі своєї власної бібліотеки Дмитро Власович передав у фонди Публічної бібліотеки імені Лесі Українки.

7 жовтня цього року Дмитро Власович відзначив свій ювілей, а 24 жовтня у читальному залі бібліотеки відбулася зустріч Дмитра Власовича із його шанувальниками.

Усі присутні були зачаровані його відкритістю у спілкуванні про професійне та особисте, активною життєвою позицією і прекрасним почуттям гумору. Тому час від часу аудиторія вибухала сміхом і оплесками.

Користувачі та колектив бібліотеки вітає Дмитра Власовича з ювілеєм і прийдешніми іменинами та бажає міцного здоров’я на многі і благі літа.