Електронна платіжна система PayPal в Україні

На тлі початку широкомасштабної війни росії в Україні у нашій країні розпочала роботу платіжна система PayPal  (з англійської – «приятель, що допомагає розплатитися»).

Найбільша дебетова електронна платіжна система світу заснована у 1998 році, дозволила українцям використовувати свій сервіс для здійснення покупок в інтернеті, перерахування грошей з-за кордону та виведення їх на українські банківські карти. Зараз це один із найпоширеніших у світі способів розрахунку в Інтернет. Вони можуть здійснюватися у доларах, євро, фунтах, ієнах, юанях та ще у десятках інших валют. За підсумками 2021 року PayPal обслуговував 426 млн клієнтів на більш ніж 200 ринках.

З березня місяця цього року  компанія оголосила про розширення відправлення та отримання переказів для клієнтів з України та  тимчасово скасувала комісію для клієнтів, які переказують або отримують  гроші на українські PayPal-рахунки. Довгий час система дозволяла лише вихідні транзакції з України. Відтепер сервіс надається у повному обсязі. На практиці це означає, що переказати допомогу з-за кордону можна буде в кілька кліків без банківських рахунків та формальностей. А українці зможуть за спрощеною системою перевести ці кошти з рахунку PayPal на картку свого банку. Наразі це також переказ грошей для отримання допомоги, що особливо важливо під час війни.

Українці, які поїхали в інші країни в пошуках притулку, зможуть отримати доступ до цих послуг, створивши український гаманець.

Щоб відкрити рахунок PayPal потрібно:

  1. Перейти за посиланням та натиснути в правому верхньому кутку кнопку Sign Up (Зареєструватися).
  2. Слід вибрати країну, де ви проживаєте – Україна. Біженці можуть вибрати ту країну, де вимушено проживають.
  3. Рахунок у PayPal прив’язується до телефону – необхідно вказати свій мобільний номер для додаткової безпеки.
  4. Далі – налаштування профілю. Потрібно внести такі дані: адресу електронної пошти, ім’я, прізвище, вигадати пароль та підтвердити його.
  5. Наступний крок – вказуємо місце проживання та громадянство, а також поштовий індекс.
  6. Після цього на екрані з’явиться рядок Покупки через PayPal – потрібно натиснути кнопку Почати.
  7. Останній крок – прив’язування до рахунку сервісу своєї банківської картки. Вводимо необхідні дані, підтверджуємо вхід, і система створить гаманець у PayPal автоматично.

Після цього сайт повідомить про успішну реєстрацію та створення рахунку. Також повідомлення про це надійде на електронну пошту.

У багатьох користувачів виникають труднощі з поповненням свого гаманця в даній платіжній системі, тому звертайтеся до працівників зали медіаресурсів  і вам допоможуть.