Польсько-українське бібліотечне партнерство

У 2020 році між Публічною бібліотекою імені Лесі Українки та Воєводською бібліотекою міста Кракова підписано Меморандум про співпрацю.

За цей час у партнерстві проведено  спільні заходи, презентації, віртуальні прогулянки Києвом і Краковом. З початком російської агресії Воєводська бібліотека Кракова організувала у своїх стінах пункт гуманітарної допомоги українцям. Сьогодні на верхньому поверсі бібліотеки працює волонтерський центр, де українці плетуть сітки та шкарпетки, виготовляють обереги та мотивуючі листівки для захисників.

Завдяки нашій  співпраці колекція книжок українською мовою суттєво збільшилася.

27-30 жовтня у Кракові відбувся Міжнародний книжковий ярмарок, під час якого Воєводською  бібліотекою організовано дискусійну панель про українську літературу, роль книги у формуванні патріотизму під час війни та про  діяльність видавничого ринку в умовах воєнного часу.

На запрошення польських колег директор бібліотеки Ольга Романюк 27 та 28 жовтня відвідала Міжнародний книжковий ярмарок у Кракові, взяла участь у дискусії  та ознайомилася із головною бібліотекою Малопольського воєводства.

Висловлюємо щиру вдячність нашим польським колегам за фінансову та організаційну підтримку цього візиту.