Презентація книги Сергія Пєткова «Чотири столиці Давньої Русі»

У залі медіаресурсів 28 жовтня відбулася презентація книги «Чотири столиці Давньої Русі», автором якої є український правознавець, доктор юридичних наук, професор, експерт в галузі теорії права, прав людини, історії держави і права Сергій Пєтков.

Його книга – це унікальна експедиція у середньовічні часи Європейського континенту. Питання, загадки, версії, описані в праці, дають можливість кожному читачеві почуватися дослідником і першовідкривачем давніх таємниць. Розвідки в часи, коли наші предки виборювали й торували власний шлях, вибудовували власну долю і державу, спонукають поглянути на себе крізь призму часу. Кожен нарис – ревізія міфів і стереотипів, що допомогає розвінчати усталені догми імперсько-радянської історіографії щодо ключового періоду в етнодержавотворенні Центральної та Східної Європи. Книга може бути цікавою для всіх небайдужих, для того, хто шукає, сумнівається й мислить, хто, долаючи перешкоди, йде дорогою знань.

Сергій Пєтков розповів, звідки бере початок Русь, коли Київ став її столицею та чи наділені були адміністративним статусом інші міста. Чому і хто вимовив: «Київ – мати міст руських»? Автор дає більш точний і розгорнутий опис подій, коли прозвучала ця фраза, в окремій експедиції-нарисі. Тож поставимо запитання, що змусять замислитись: чи є Київ першою столицею Русі і «матір’ю міст руських»? Що означає фраза «Київ − мати міст руських»?

Усі відповіді у відеозаписі прямого етеру. Вмикайте!