Презентація повісті “Лепрекони” Валентини Захабури

Сьогодні до бібліотеки завітала Валентина Захабура, молода письменниця, яка презентувала свою нову повість “Лепрекони”.

Сама назва книги “Лепрекони”, як пояснює авторка, наводить на думку про схожість вередливих істот з ірландської міфології з підлітками, що подекуди йдуть на протест, аби привернути увагу.

Книга вийшла у 2019 році і вже встигла стати бестселером серед молодих читачів, адже вона розповідає про наболілі теми, які є актуальними для будь-якого підлітка. Це і перше кохання, і пригоди, і, звісно, взаємини з батьками та світом дорослих. Цікаво, що порушені теми викликали неабиякий інтерес і серед дорослих: під час презентації книги вони активно “включилися” в обговорення і ділилися своїм досвідом подолання так званої “generation gap”, тобто проблеми розриву поколінь. Непорозуміння між підлітками та старшим поколінням часто трапляється через недомовленості та відсутність живого спілкування. Саме тому зустрічі, де існує можливість поділитися власною думкою, сприяють зближенню.

Щиро вдячні письменниці Валентині Захабурі, яка поділилася цікавими історіями зі свого життя та заінтригувала слухачів прочитанням уривків із повісті.