Презентація проекту “Світле кіно мандрує бібліотеками”

17-03-2016 У приміщенні відділу літератури з питань мистецтв відбулася презентація проекту «Світле кіно мандрує бібліотеками», ініційованого комітетом з питань культури, моралі, духовності та збереження культурної спадщини Громадської ради при КМДА у співпраці з Публічною бібліотекою імені Лесі Українки.

На презентацію були запрошені представники від централізованих бібліотечних систем усіх районів міста Києва, користувачі бібліотеки. Проектом передбачено кінопокази кращих зразків сучасного українського і зарубіжного кіно у публічних бібліотеках міста, фільмів, що були представлені на кінофестивалі «Світло». У цих відеороботах немає місця насильству та аморальності, адже домінуючою тематикою кіно є любов, стосунки батьків та дітей, краса у всіх її проявах, дитячі та дорослі мрії. Чимало фільмів піднімають актуальну і наболілу тему війни з ракурсу роботи волонтерів, капеланів та добровольців.
Презентувала проект кінорежисер, зам. директора, голова оргкомітету кінофестивалю «Світло» Тимошенко Світлана Володимирівна.
Перед початком сеансів 4-х різних за форматами і тематикою, але такими схожими своїм наповненням добром і любов’ю фільмів, учасники заходу мали чудову можливість насолодитися музичною програмою (за мотивами творчості Лесі Українки та мелодія х/ф “Тіні забутих предків”) у віртуозному виконанні відомої української скрипальки, лідера ансамблю «Артехатта», солістки Національного камерного ансамблю «Київські солісти», викладача кафедри скрипки НМАУ Мирослави Которович та Ігоря Саєнка, учасника Квартету баяністів ім. Н. Різоля Національної філармонії України і дуету Kyiv Classic Accordion duo.
Участь у заході також взяла Голова комітету з питань культури, моралі, духовності та збереження культурної спадщини Громадської ради при КМДА Котлякова Лариса Костянтинівна, головний спеціаліст відділу з питань роботи музеїв, бібліотек, архіву та міжнародних зв’язків КМДА Косар Ірина Іванівна.