Письменники Анатолій Григорук та Тетяна Майданович – у міському Клубі бібліотекарів

Сьогодні у міському Клубі бібліотекарів працівники київських бібліотек зустрічались із письменниками, що пишуть прекрасні твори для дітей в кращих традиціях вітчизняної і світової літератури – Анатолієм Григоруком та Тетяною Майданович. Багато прозових і віршованих творів Анатолія Григорука увійшло до читанок початкової школи, друкувалося в збірниках та в журналах «Малятко», «Барвінок», «Соняшник», «Однокласник», «Мурзилка», «Веселые картинки» тощо. Сьогодні він поділився з нами своїми новими творами для дітей, зокрема, прочитав оповідання “Колискова пісня”.

Стимулом творення дитячої книжки для Тетяни Майданович стала її онука. У її творчому доробку – книжки для дітей «Квітневий дощ», «Калина цвіте пізно». Вона є співавтором науково-популярного видання «Духовна скарбниця. Святе Письмо про сучасність і майбутнє світу», автором досліджень з історії української літературної мови. Сьогодні пані Тетяна презентувала свої нові книжки “Охоронниця слова” та “Країна Українія”, що їх дуже чекають бібліотеки.

Цих чудових авторів об’єднує творча праця для духовного зростання України, прагнення творити літературу, що піднімає дитину над нашим жорстоким буттям і вводить у все найкраще з дорослого світу, – і в ліричному, і в соціальному, і в релігійному, і в історичному сенсі. Щоб наші діти змогли увійти в дорослий світ із кращими почуттями.

Участь у заходів взяв письменник Валерій Герасимчук, який дав високу оцінку творчості письменників. Організатором зустрічі київських бібліотекарів з Тетяною Майданович та Анатолієм Григоруком стала Марія Морозенко – голова творчого об’єднання дитячих письменників НСПУ (відома українська поетеса і прозаїк). Ведучий заходу – очільник Клубу бібліотекарів – Василь Іванович Фольварочний.