Розмовний клуб. Друга зустріч

“Пригости мене розмовою – українською мовою” – саме таку промовисту назву ми обрали для розмовного клубу на базі Публічної бібліотеки ім. Лесі Українки. Модератором та організатором зустрічей є випускниця КНУ ім. Тараса Шевченка, магістр філології Ірина Костюк.

Розмовний клуб організовано для киян, вимушено переміщених осіб й усіх, хто хоче вдосконалити свої знання й навики комунікації. Наша мета: довести, що розмовляти українською зручно, легко і необхідно!

14 вересня ми провели другу зустріч з учасниками клубу у форматі онлайн, обговорювали такі питання: як спілкуватися українською в крамницях, на вулицях, інших публічних місцях, як долучитися до місцевої спільноти завдяки мові. Модераторка Ірина означила проблемні зони, на які часто потрапляють при перекладі з російською мови на українську (напр. «вродливий» і «уродливий», «гадати» і «ворожити» і т.д.). Організаторка продемонструвала презентацію із корисними словосполученнями у сфері побуту чи культурної комунікації, авторами яких є писменники-класики української літератури. До розмовного клубу долучилися чимало глядачів, серед яких учасники проєкту «Видима бібліотека» від Центру пробації.

Наступна зустріч розмовного клубу відбудеться наприкінці вересня й присвячуватиметься українській мові від витоків до сьогодення.

Ми засвоюватимемо матеріал за такими опорними питаннями: дух свободи і єдності: дискурс в історію України; українська культура – звідки росте коріння; цінності українців. Для участі у мовному клубі просимо заповнити реєстраційну форму: https://forms.gle/sU9tTfvCWfoQfZo58.
Телефон для довідок: +38 068 139 31 41.

Стежте за нашими анонсами.